INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

európai parlament

2020.01.22. 16:58

Minden tagállamot alaposan átvizsgál Brüsszel

Éves jelentést készít az Európai Bizottság a jogállam helyzetéről mind a 27 uniós tagállamban. A riport alapján ajánlásokat fogalmaz meg a Bizottság az országoknak, ezek figyelmen kívül hagyása pedig kötelezettség szegési eljárás indítását vonhatja magával. Emellett az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága tényfeltáró delegációt is küldhet Magyarországra - mondta az InfoRádiónak Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.
2020.01.20. 07:53

Kiszámolták, kik buknak a legnagyobbat a brexittel

Öttel több képviselője lesz az Európai Néppártnak az Európai Parlamentben a britek január 31-i kilépése és az így megüresedő 73-ból 27 mandátum tagállamok közötti újraelosztásának következtében. Magyarországot nem érinti a kiigazítás, így továbbra is 21 képviselője lesz.
2020.01.19. 08:39

Egy lépéssel közelebb a mobiltöltők egységesítése

Az Európai Bizottság is megvizsgálja, milyen jogi eszközzel lehetne elősegíteni, hogy a mobiltöltők egységesítésével mérséklődjön az elektronikai hulladék mennyisége - mondta az InfoRádiónak Tóth Edina fideszes európai parlamenti képviselő.
2020.01.16. 22:33

Orbán Viktor: Ausztria fontos partner - a nap hírei

Megszavazta az Európai Parlament, hogy folytatódjon a jogállamisági eljárás Magyarország és Lengyelország ellen. Ugrásszerűen megnőtt az influenzások száma az országban. Rekordösszegű finanszírozást nyújtott a felzárkózó gazdaságoknak tavaly az EBRD. A nap legfontosabb hírei január 16-án.
2020.01.16. 22:05

Novák Katalin: a mai szavazás súlyos érv lesz

Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz az Európai Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk - mondta az atv.hu-nak Novák Katalin.
2020.01.10. 10:18

Ujhelyi István: ha kell, az MSZP hátra fog lépni 2022-ben

Az MSZP akár így is részt vesz egy közös listás, közös jelölteket állító összefogásban a 2022-es parlamenti választásokon - ígérte a párt EP-képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus a következő EP-ciklusban uniós egészségügyi szolgáltatási minimum létrehozásáért harcol.
2019.12.19. 10:03

Johnson banánhéja: az EP blokkolhatja a brexitegyezményt

Egy nappal azután, hogy a brit miniszterelnök jelezte: törvénybe foglalja, hogy többé ne lehessen elhalasztani a brexitet, a folyamat megakasztásával fenyegetőzött az Európai Parlament illetékese. Guy Verhofstadt azt mondta: vétót emelhetnek az EU-állampolgárok kezelése miatt.
2019.11.29. 14:26

Brüsszel intő szava ellenére Pozsony elutasítja az isztambuli egyezményt

Szinte ugyanabban az órában, amikor csütörtökön a nők elleni erőszak megállítása érdekében az isztambuli egyezmény ratifikálására szólított fel minden uniós tagállamot az Európai Parlament, a szlovák törvényhozás elutasította azt. A pozsonyi parlament arra is felkérte a kormányt, hogy az elfogadott határozattal összhangban lépjen fel az uniós intézményekkel és az Európa Tanáccsal szemben.
2019.11.27. 12:35

Megszavazták az új Európai Bizottságot

Megszavazta az Európai Parlament (EP) szerdán az új összetételű, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.
2019.11.21. 20:27

Újra a magyar jogállamiságról vitáztak az EP-ben

A magyar jogállamiság helyzetéről az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottságában folytatott vita jelentéstevője szerint nem javult a jogállamiság helyzete Magyarországon. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő felszólalásában kijelentette: a vita megmutatta, hogy a jogállamiság fogalmát részrehajlóan és politikai érdekek mentén félreértelmezik.
2019.11.21. 06:00

Ráfordulhat a célegyenesre az új Európai Bizottság

Ma értékelik a szeptemberi első kör után meghallgatott magyar, román és francia biztosjelölt beszámolóját az Európai Bizottság egészéről szóló jövő heti európai parlamenti szavazás előtt. Legkésőbb péntekig pedig Boris Johnsonnak kellene jelölnie biztost. A brit miniszterelnök azonban erre a december 12-ei választásig nem hajlandó.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018