INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

európai parlament

2020.06.24. 20:28

Megreformálná az Európai Uniót az Európai Parlament

Az unió reformját sürgeti az Európai Parlament, amely erről egy konferencián egyeztetne a tagállamokkal. Az InfoRádiónak nyilatkozó magyar kormánypárti és ellenzéki európai parlamenti képviselő is egyetértett abban, hogy a tagállamoknak egyenjogúaknak kell lenniük, azonban arról eltérően vélekedtek, hogy tagállami vagy uniós szinten kell megoldást találni a globális kihívásokra.
2020.05.27. 15:47

Varga Judit: Magyarországon biztosított a jogállam

Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptalan volt" - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020.05.15. 20:28

Kétbilliós helyreállítási alapot szorgalmaz az Európai Parlament

A testület szerint az uniónak 2000 milliárd eurós helyreállítási csomagra van szüksége a koronavírus járvány hatásának enyhítésére. Az erről elfogadott állásfoglalás szerint mindezt a hosszú távú költségvetésen felül kell létrehozni, és vissza nem térítendő támogatás formájában kell rendelkezésre bocsátani.
2020.05.14. 12:00

Itt van Varga Judit beszéde, amelyet az EP-vitában mondott volna el

Magyarországgal szemben hónapok óta példátlan, összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlik – áll a beszédben, amelyben történelmi árulásnak nevezi az igazságügyi miniszter, hogy Brüsszel megpróbálja aláásni a magyar kormány járványügyi intézkedéseinek legitimitását.
2020.05.12. 11:00

A magyar kormány nem szólalhat fel a Magyarországról szóló EP-vitában

Nem akar szót adni a magyar kormányt képviselő Varga Juditnak az Európai Parlament elnöke a Magyarországról tervezett szerdai EP-vitában – derül ki a magyar igazságügyi miniszternek küldött válaszlevélből. A tárcavezető nem adja fel, és kedden telefonon egyeztet és újabb levelet ír.
2020.05.09. 14:23

Az EP elnöke szerint az Európai Unió alapítóinak bátorságára van most szükség

Nehézségek idején, egy új kezdet érdekében az Európai Unió (EU) alapítóinak bátorságára, a közös jövőre való összpontosításra, és az erőforrások megtalálására van szükség - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke szombaton, a Schuman-nyilatkozat 70. évfordulója alkalmából tartott beszédében.
2020.05.06. 13:47

Deutsch Tamás: az EP magát járatja le

A magyar koronavírus-törvénnyel kapcsolatos jövő heti vitán az Európai Parlament (EP) saját magát járatja le, hiszen tényszerűen már cáfolt kérdésről kívánnak eszmét cserélni - mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Kossuth rádióban.
2020.04.17. 12:39

Fidesz-KDNP: az Európai Parlament reakciója késik

Az Európai Parlamentben (EP) a koronavírus okozta válság idején sem sikerült félretenni a tagállamokat és azok kormányait támadó politikai és ideológiai vitákat, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja elutasítja a Magyarországgal szembeni provokációt, ugyanakkor támogatja a járvánnyal szembeni közös európai fellépést - jelentették ki a képviselőcsoport tagjai.
2020.04.16. 21:54

EP-vita a járvány elleni uniós stratégiáról

Az Európai Parlament plenáris ülésén a koronavírus-járvány elleni európai uniós stratégiát vitatták meg Brüsszelben, a képviselők egy olyan összehangolt megközelítésről tárgyaltak, amely lehetővé teszi az állampolgárok védelmét, illetve a válság gazdasági és pénzügyi következményeinek enyhítését.
2020.03.27. 06:59

Többek között 13 ezer milliárd forintnyi támogatásról döntött az EP

Az Európai Parlament (EP) története során először videokonferencia keretében tartott plenáris ülésén a képviselők távszavazás útján jóváhagyták a koronavírus-járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket, köztük elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 37 milliárd eurós (13 ezer milliárd forint) uniós támogatást - közölte az uniós parlament csütörtökön. Azt is tudni, mennyi jár Magyarországnak.
2020.03.11. 06:50

Az EP háza táján is megtalálták az első koronavírusos megbetegedést

Miközben az Európai Parlament olasz nemzetiségű elnöke két hétre önkéntes karanténba vonult brüsszeli otthonába, az EP-ben is megjelent az első koronavírus fertőzött. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: egy külsős szakértőről van szó.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018