INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

európai parlament

2022.11.25. 11:58

Szakértő: ez egy politikai nyomás, forrásvesztésről egyelőre nem beszélhetünk

Elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely elégtelennek minősíti a magyar kormány vállalásait, amelyeket a kondicionalitási eljárásban tett az uniós pénzek megszerzéséért. Arról, hogy milyen hiányosságokat rótt fel az Európai Parlament a magyar kormánynak, Gát Ákos Bence, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója, a Danube Institute kommunikációs és külkapcsolati vezetője beszélt.
2022.11.24. 06:00

Uniós pénzek: így áll most a magyar támogatás ügye

Futótűzként terjedt a hír, hogy a Magyarországnak szánt EU-pénzek egy részénél az Európai Bizottság visszatartást javasolhat a tagországoknak. A testület harapófogóban van: az őt elszámoltató Európai Parlament csütörtökön készül megszavazni állásfoglalást arról, hogy a „magyar pénzek” még ne legyenek hozzáférhetők.
2022.11.22. 16:21

EP: újabb kvóta a nők érdekében

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén irányelvjavaslatot fogadott el kedden, amely szerint 2026 júliusára a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknak több női vezetője kell legyen, a kvótát nem teljesítő vállalatok szankciókra számíthatnak.
2022.11.21. 21:50

A magyar pénzekről vitáztak az Európai Parlamentben

Az Európai Bizottság úgy véli, ha az unió aggályainak eloszlatására bevezetni tervezett intézkedéseket helyesen, maradéktalanul és hatékonyan hajtja végre Magyarország, akkor azok képesek a szóban forgó problémák megoldására - jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Strasbourgban.
2022.10.19. 20:55

Egy "bátor nép" nép kaphatja idén a Szaharov-díjat

A Szaharov-díjat 1988 óta minden évben olyasvalakinek ítélik oda, aki jelentős erőfeszítéseket tesz, nagy áldozatokat vállal az emberi jogokért, a gondolatszabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelemben.
2022.10.06. 06:00

Sötétbe borulhat az Európai Parlament

Strasbourg és Brüsszel között ingáznak rendszerint az Európai Parlament képviselői. Valójában azonban a francia város az unió törvényhozói szervének tényleges helyszíne. A téli hónapokra azonban az épület elsötétülhet, és a parlament ideiglenesen Brüsszelbe teheti át székhelyét.
2022.10.04. 07:59

Összecsaptak az uniós minimálbér ügyében a politikusok

A kormány szerint az uniós minimálbérről szóló európai parlamenti döntés nem azt jelenti, hogy Magyarországon most azonnal, egyetlen képlet alapján meg kell emelni ennek a juttatásnak az összegét. A DK szerint viszont körülbelül erről lenne szó, és egy ilyen döntés azonnal 30 ezer forintos növekedést eredményezne.
2022.10.03. 18:03

Elfogadta az Országgyűlés az uniós pénzekhez szükséges első törvénymódosítást

Az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény módosítását 136 igen, 7 nem és 14 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. Bekerültek a bűncselekmények közé a hivatali vesztegetés enyhe esetei, illetve a közbeszerzési eljárások szabálytalanságai is.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018