INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

európai parlament

2019.06.13. 16:10

Egykönnyen nem lesz új elnöke az Európai Bizottságnak

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója kétségesnek tartja, hogy az uniós állam és kormányfők jövő héten megállapodjanak az Európai Bizottság új elnökének személyéről. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: szeptember–október környékén hallgathatja meg a biztosjelölteket az Európai Parlament.
2019.06.13. 15:26

Megvan a Salvini és Le Pen vezette frakció neve

Identitás és Demokrácia néven alakít új közös frakciót az olasz Liga és a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezette szövetség az Európai Parlamentben (EP) - jelentették be Brüsszelben.
2019.06.05. 21:05

Többen is kikosarazták Salvini frakcióját

Kizárt, hogy a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) oroszbarát tömörülésekkel együtt csatlakozzon az olasz Liga által létrehozandó Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) elnevezésű európai parlamenti frakcióhoz - közölte a lengyel Radio Wnet műsorában Jaroslaw Kaczynski pártelnök.
2019.05.28. 21:56

Antonio Tajani: az EP a csúcsjelölti rendszert védi

Az Európai Parlament (EP) nem az egyes jelölteket támogatja, hanem a csúcsjelölti rendszert védi, az ugyanis több demokráciát jelent, nagyobb beleszólást biztosít az állampolgároknak az Európai Unió működésébe az Európai Bizottság elnökének megválasztásán, majd pedig személyén keresztül - jelentette ki Antonio Tajani, az EP elnöke.
2019.05.28. 21:49

EU-csúcs "félretették" a csúcsjelölteket

Az Origo brüsszeli értesülései szerint "félretették" a csúcsjelölteket (Spitzenkandidatokat) az európai uniós tagállamok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján.
2019.05.27. 11:48

Vége a két nagypárt többségének az Európai Parlamentben

Elmaradt a radikális euroszkeptikusok áttörése az EP-választáson. Győzött ugyan a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt, de kevesebb képviselői helyet szerzett meg, mint öt évvel ezelőtt, ahogyan a második helyen végző szocialisták is gyengébben szerepeltek. Az előzetes eredmények szerint egyébként 51 százalékos volt a részvétel a hétvégi európai parlamenti választáson, 8 százalékkal magasabb, mint öt évvel ezelőtt. 
2019.05.24. 07:28

Sűrű kampányhajrá az EP-választások előtt

Magyarországon több száz fiatal kampányolt az elmúlt hetekben politikamentesen annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a most vasárnapi EP-választásra. Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője szerint a fiatalokat elsősorban Európa jövője érdekli.
2019.05.23. 08:12

Fóris György: európai alkotmányos válság törhet ki

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója nem tartja kizártnak, hogy egy európai alkotmányos válság alakul ki az európai parlamenti választásokat követően az unióban, ha az EP ragaszkodik a csúcsjelölti rendszerhez. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az állam- és kormányfők határozzák meg a politikai irányokat.
2019.05.19. 12:37

EP-választás: két országban már csütörtökön szavaznak

A jövő héten csütörtöktől vasárnapig tartják az Európai Parlament (EP) tagjainak választását, a tagországok többségében vasárnap lesz a voksolás, de Hollandiában és Nagy-Britanniában már csütörtökön az urnákhoz járulnak a választók.
2019.05.14. 20:15

Schöpflin György: a britek "zombi képviselőket" küldenek az EP-be

Nagy-Britannia is részt vesz az európai parlamenti választáson, dacára annak, hogy a szigetország lakói egy népszavazáson úgy döntöttek: kilépnek az unióból. Az erről szól megállapodást azonban nem tudták tető alá hozni, ezért néhány nap múlva 73 képviselőt küldenek annak a közösségnek a törvényhozásába, amelynek nem akarnak a tagjai lenni. Az InfoRádió utánajárt, hogy mi lesz az új brit EP-mandátumok sorsa.
2019.05.12. 10:59

Két hét múlva EP-választás

Két hét múlva, május 26-án vasárnap 8 millió 14 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.
2019.05.11. 13:00

Ifj. Lomnici: alapszerződés-ellenes a csúcsjelölti rendszer

Alapszerződés-ellenes az uniós csúcsjelölti rendszer, amivel az Európai Parlament szeretné magának tulajdonítani a jogot az Európai Bizottság (EB) elnöki pozíciójának betöltésére, illetve az elnök személyének meghatározására - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.
2019.04.24. 11:47

Gyévai Zoltán: a Fidesz új pártcsaládhoz csatlakozhat

A Bruxinfo főszerkesztője néppárti-baloldali-liberális-zöld koalíciós többségre számít a júliusban megalakuló Európai Parlamentben. Közvetlenül és közvetetten is több uniós poszt elosztását is befolyásolja az európai parlamenti választás kimenetele – jelentette ki Gyévai Zoltán.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018