INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

európai parlament

2020.09.22. 17:28

Deutsch Tamás: az Európai Parlament zsarolni kezdte az Európai Tanácsot és a tagállamokat

Az új Európai Bizottság vissza kíván térni ahhoz a működési logikához, amely az uniós alapszerződésekből fakad, és Ursula von der Leyen be akarja fejezni az árokásást – mondta Deutsch Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegáció vezetője beszélt a uniós költségvetésnek és a helyreállítási csomagnak szerinte keresztbe tevő parlamenti döntés hátteréről, az uniós minimálbér új értelmezéséről, és arról is, hogyan alakulhat a Fidesz és az Európai Néppárt viszonya.
2020.09.18. 17:29

Továbbra is vitatott az EU új, saját bevételeinek kérdése

A Fidesz szerint az Európai Parlament olyan új uniós bevételek bevezetését követeli, ami a tagállamok döntő többségének elfogadhatatlan, és megszüntetné a tagállamok fejlettségétől függő befizetés rendszerét. A DK szerint erről nincs szó, a válságkezeléshez azonban mindenkinek hozzá kell járulnia.
2020.09.04. 11:55

EP-képviselők szankciókat sürgetnek Navalnij ügyében

Több mint száz európai parlamenti képviselő szankciók bevezetésérére szólította fel nyílt levélben Josep Borrellt, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét az orosz ellenzéki politikusokkal és újságírókkal szemben elkövetett merényletek felelősei ellen.
2020.08.25. 17:56

Felszólalt az EP-ben a fehérorosz ellenzéki vezető

"Békés forradalom" zajlik Fehéroroszországban, az ellenzék kész tárgyalni, azonban a küzdelmet nem adja fel - hangsúlyozta Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető az Európai Parlament (EP) külügyi bizottságának keddi rendkívüli ülésén.
2020.07.27. 10:18

Szakértő: van még mozgástere az elégedetlenkedő parlamentnek

Csak politikai nyilatkozat az állam- és kormányfők által elfogadott hosszú távú költségvetési tervezetet elutasító európai parlamenti állásfoglalás. Erről év végéig jogi megállapodást kell alkotnia a testületnek – mondta az InfoRádiónak a Bruxinfo főszerkesztője.
2020.07.23. 22:40

Nyilvánosságra hozták az idei felvételi ponthatárokat - a nap hírei

Módosításokat sürget az Európai Parlament a hosszú távú uniós költségvetés tervezetével kapcsolatban. Júniusban már kissé élénkült a magyar gazdaság, de az egész éves GDP 5 százalékkal csökkenhet. Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatároka, a jelentkezők háromnegyedét felvették . A nap legfontosabb hírei július 23-án.
2020.07.23. 06:00

Következik az EU-meccs "második félideje"

Csütörtökön rendkívüli ülést tart az Európai Parlament, az uniós törvényhozó testületnek még rá kell bólintania mindarra, amiben az Európai Tanács kedd hajnalra nagy nehezen megállapodott. A helyzet nem egyszerű, az ötpárti nyilatkozat tervezete már napvilágot látott.
2020.07.13. 19:45

Az egészségügyi rendszer gyenge pontjait kereshetik

Európai egészségügyi unió létrehozását szorgalmazza az Európai Parlament. A testület nagy többséggel elfogadott állásfoglalásában azt is szorgalmazza, hogy a tagállamok végezzenek úgynevezett stresszteszteket az egészségügyi rendszerek tűrőképességének felmérésére.
2020.07.09. 14:07

Nagy a tiltakozás az uniós mobilitási csomag ellen

Az Európai Parlament elfogadta a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályokat. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint egyes rendelkezések ellentétesek az Európai Zöld Megállapodással.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018