INFORÁDIÓ 
2019. december 16. hétfő
Aletta, Etelka

európai parlament

2019.11.29. 14:26

Brüsszel intő szava ellenére Pozsony elutasítja az isztambuli egyezményt

Szinte ugyanabban az órában, amikor csütörtökön a nők elleni erőszak megállítása érdekében az isztambuli egyezmény ratifikálására szólított fel minden uniós tagállamot az Európai Parlament, a szlovák törvényhozás elutasította azt. A pozsonyi parlament arra is felkérte a kormányt, hogy az elfogadott határozattal összhangban lépjen fel az uniós intézményekkel és az Európa Tanáccsal szemben.
2019.11.27. 12:35

Megszavazták az új Európai Bizottságot

Megszavazta az Európai Parlament (EP) szerdán az új összetételű, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.
2019.11.21. 20:27

Újra a magyar jogállamiságról vitáztak az EP-ben

A magyar jogállamiság helyzetéről az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottságában folytatott vita jelentéstevője szerint nem javult a jogállamiság helyzete Magyarországon. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő felszólalásában kijelentette: a vita megmutatta, hogy a jogállamiság fogalmát részrehajlóan és politikai érdekek mentén félreértelmezik.
2019.11.21. 06:00

Ráfordulhat a célegyenesre az új Európai Bizottság

Ma értékelik a szeptemberi első kör után meghallgatott magyar, román és francia biztosjelölt beszámolóját az Európai Bizottság egészéről szóló jövő heti európai parlamenti szavazás előtt. Legkésőbb péntekig pedig Boris Johnsonnak kellene jelölnie biztost. A brit miniszterelnök azonban erre a december 12-ei választásig nem hajlandó.
2019.11.12. 12:31

Nem volt vita Várhelyi Olivérről, jöhet a meghallgatás

Nem állapított meg összeférhetetlenséget az új francia, magyar és román biztosjelölt esetében keddi ülésén az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottsága, így folytatódhat a jóváhagyási folyamat a képviselőtestületben.
2019.10.16. 18:50

Hivatalos: nem lép hivatalba november elején az új EB

Legalább egy hónappal csúszni fog az új összetételű Európai Bizottság (EB) eredetileg még november elsejére tervezett hivatalba lépése - jelentette be szerdán az Európai Parlament (EP) szóvivője.
2019.10.10. 15:51

Nem támogatták a francia biztosjelöltet

Elutasították az új Európai Bizottságban belső piaci biztosnak jelölt francia Sylvie Goulard kinevezését csütörtök délután az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságai.
2019.10.10. 06:00

Elviekben már csak a magyar és a román jelöltre vár meghallgatás

A jövő heti pótmeghallgatásokon elvileg már csak a magyar és a román biztosjelölteknek kell beszámolniuk az Európai Parlamentben. A Bruxinfo főszerkesztője szerint a franciák aspiránsának még a héten írásbeli kiegészítéseket kell tennie. Az Ursula von der Leyen vezette testület leendő tagjait múlt hétfőtől keddig hallgatták meg az EP-ben.
2019.10.01. 14:44

Átment a rostán a szlovákok biztosjelöltje

Kiállta a próbát az uniós biztosjelöltek kompetenciájának felmérésén Maros Sefcovic, aki az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős alelnöke lesz a 2019-2024-es időszakban. A szlovák jelölt elmondta, kinevezése után milyen intézkedéseket vezetne be, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság közötti kapcsolat a lehető legkedvezőbb legyen.
2019.09.30. 11:57

Eldőlt Trócsányi László biztosjelöltségének sorsa a JURI-ban

Nem engedik tovább a magyar biztosjelöltet a keddi meghallgatásra a külügyi bizottságban. Az Európai Parlament jogi ügyekkel foglalkozó bizottsága (JURI) nem változtatta meg korábbi döntését Trócsányi László összeférhetetlenségéről.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018