INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

ellenzék

2019.08.09. 13:50

Közös jelölteket állít az ellenzék Sopronban

Közös képviselőjelölteket indít a Momentum, az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom az októberi önkormányzati választáson Sopronban - jelentették be a pártok és a civil szervezet képviselői pénteki sajtótájékoztatójukon a megyei jogú városban.
2019.08.06. 16:19

Csizmadia Ervin: talán nincs is szükség ennyi pártra

Akár a végső erőviszonyok tisztázása, a megmaradás kérdése is eldőlhet az ellenzéki oldal pártjai között az önkormányzati választásokra készülve - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója, aki szerint a közfigyelem most két dolog felé fordul: a rendszer és a migráció.
2019.07.11. 07:10

Gőzerővel megy az alkudozás a közös jelöltekről

A megyei jogú városok kétharmadában már megegyezett az ellenzék a közös polgármesterjelölt személyéről, és a többi helyen is tartanak a tárgyalások. Azért koncentrálnak ezekre a helyekre, mert a Fidesz a május 26-i európai parlamenti választáson országosan a szavazatok 52,56 százalékát kapta meg, ezeken a településeken viszont csak a polgárok 48,07 százaléka voksolt a kormánypártokra.
2019.07.09. 12:37

Az MSZP és a DK kimaradt a debreceni közösködésből

Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik helyi önkormányzati frakcióvezetőjét indítja közös polgármesterjelöltként Debrecenben az őszi önkormányzati választáson a Jobbik, a Momentum és az LMP - jelentették be a három párt képviselői.
2019.07.05. 18:11

A DK kiszállt a szegedi összefogásból

Közösen indul az ellenzéki pártok többsége - az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és Jobbik -, valamint az Összefogás Szegedért Egyesület az őszi önkormányzati választásokon a Tisza-parti városban, a Demokratikus Koalíció nem vesz részt az összefogásban - jelentette be a szocialista párt Csongrád megyei elnöke.
2019.06.27. 18:00

Közös kampánystábot állít fel négy ellenzéki párt

Az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum vezetői megállapodtak abban, hogy az őszi önkormányzati választási kampány idejére egy közös politikai testületet és közös operatív kampánystábot hoznak létre.
2019.06.20. 08:00

Őszi választások: íme az "egy az egy ellen" városok listája

Esztergomot is felírhatja az ellenzék azon városok sorába, amelyekben közös jelöltet indít a Fidesz emberével szemben az őszi polgármester-választáson. Az InfoRádió összegyűjtötte azokat a településeket, ahol a Jobbiktól a Kétfarkú Kutyapártig mindenki beállt egy jelölt mögé.
2019.06.15. 15:42

Az LMP elfogadta a fővárosi ellenzéki alkut

Az LMP budapesti szervezetének kongresszusa szombaton elfogadta a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd ajánlatát az önkormányzati választásokra, így a párt támogatni fogja az előválasztáson győztes főpolgármester-jelöltet - közölte Kanász-Nagy Máté ügyvivő.
2019.06.11. 17:26

Tarlós-kihívók: újabb ellenzéki jelölt, de nem biztos

Hatra emelkedett Tarlós István kihívóinak száma a főpolgármesteri tisztségért. Közülük azonban csak négy jelölt méreti meg magát a jelenleg is zajló ellenzéki előválasztáson. Vagy mégis csak három.
2019.05.31. 09:59

Budavári Önkormányzat: visszavonulót fújt az ellenzék

Az ellenzék folyamatosan támadja a Budavári Önkormányzatot ingatlanmutyi vádjával, ám a képviselő-testület csütörtöki ülésén az ellenzéki képviselők nem vettek részt egy csütörtöki szavazásban, így nem derült ki, milyen jövőt szánnak a kerületnek - írta a Magyar Nemzet.
2019.05.29. 21:17

Mi lesz az ellenzéki együttműködés sorsa Budapesten az EP-választások után?

Budapesten nagy többségben vannak a demokratikus ellenzéki pártok - jelentette ki Karácsony Gergely, aki szerint ezeknek a pártoknak az önkormányzati választáson egymás szövetségeseiként kell indulniuk. Az EP-választás után Gyurcsány Ferenc is arról beszélt, hogy Karácsony Gergely jelöltsége mögött négy párt, a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd áll, erről írásos megállapodást is kötöttek és nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon.
2019.05.28. 13:45

Gulyás Gergely: roncsderbi zajlik az ellenzéki oldalon

Vasárnap óta Gyurcsány Ferenc lett az ellenzék vezetője – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Gulyás Gergely kiemelte: a magyar kormány sosem támogatta a csúcsjelölti rendszert.
2019.05.17. 13:49

A kilakoltatások leállítását követeli az ellenzék

A kilakoltatások és a végrehajtási eljárások leállítására szólítottak fel az ellenzéki pártok pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón, miután határozatképtelen lett az Országgyűlés e témában összehívott rendkívüli ülése tartották.
2019.05.09. 12:33

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ellenzék

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek jövő hét keddre az ellenzéki pártok és független országgyűlési képviselők, hogy azonnali megoldást találjanak "az egyre súlyosbodó lakhatási válságra".
2019.04.08. 11:55

Puzsér Róbert kiszáll az előválasztásból

Az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt szerint a baloldali pártok több ponton is megszegték korábbi ígéreteiket, amikor közös kerületi polgármesterjelölteket állítottak.
2019.04.04. 16:21

Ellenzéki megállapodás az EP-választásra

Egymással összehangoltan küld szavazóköri delegáltakat a május végi európai parlamenti választásra a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum.
2019.03.28. 16:27

Tíz körzet, ahol megvalósult a teljes ellenzéki összefogás

Több vidéki nagyvárosban és fővárosi kerületben is közös polgármesterjelöltet indít az ellenzék az őszi önkormányzati választáson, de az összes többi helyen is erre törekszenek. Jellemzően olyan településekről van szó, amelyeken az ellenzék a 2018-as országgyűlési képviselő-választáson együttesen több szavazatot kapott, mint a kormányoldal.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018