INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

csalás

2020.09.29. 08:34

124 éves nénivel és űrhajós bébikancellárral szédítik a magyarokat

A koronavírus-járvány kiváltotta aggodalmakkal is visszaélve házalnak tisztességtelen vállalkozások hosszú élettel vagy jelentős egészségjavulással kecsegtető termékeikkel internetes hirdetésekben. A próbavásárlásos hatósági ellenőrzések eredményeként egyre több vizsgált weboldal válik elérhetetlenné Magyarországról.
2020.09.24. 13:21

Ítéletet hozott a bíróság Kovács Béla ügyében

Kovács Béla volt jobbikos politikust felmentette a kémkedés vádja alól a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében. Ugyanakkor a törvényszék költségvetési csalás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.
2020.09.03. 21:05

Vádemelés egy nagy webáruház beszállítói ellen

Több mint ötmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy webáruház beszállítói ellen, akik fiktív cégek beiktatásával csalták el az adót.
2020.09.02. 05:21

Milliókat kaszál, száznál is több ember vert át, a Balaton volt a csali

Összesen 6,4 millió forintot csalt ki ismeretlenektől egy játékfüggő férfi úgy, hogy nemlétező műszaki termékekért előleget kért az interneten, illetve balatoni szállásokat hirdetett. A Dunaújvárosi Járási Ügyészség börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért rá a vádiratban.
2020.08.18. 11:48

Bűnbak lett a szavazatszámláló tanárokból Fehéroroszországban

Panaszkodnak a fehérorosz tanárok, hogy bűnrészesnek tartják őket az elnökválasztási eredmények meghamisításáért. Lukasenka elnök - hivatalosan - a voksok 80 százalékával betonozta be hatalmát, ami ellen folytatódnak a tömegtüntetések.
2020.08.16. 08:18

Álrendőr segítette az unokázós csalókat

"Unokázós" csalók húszmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól, a budapesti rendőrök összehangolt akcióval elfogták az egyik, 74 éves elkövetőt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton. A telefonáló csaló rendőrnek adta ki magát, és egy bajba került rokonra hivatkozva kért pénzt.
2020.08.15. 18:23

Jövőre bevezethetik a csaló fuvarozókat ellenőrző rendszert

Jól halad a csaló fuvarozókat kiszűrő közúti digitális engedély-ellenőrzési rendszer előkészítése, kormánydöntést követően ősszel már a tesztelhetik is - mondta az InfoRádiónak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.
2020.08.14. 14:44

Fegyház lehet a 30 milliós cigerattaügy vége

Bűnszövetségben elkövetett jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat három férfi ellen a Nyírbátori Járási Ügyészség, mivel 30 millió forintért szalmával kevert földet akartak rásózni a sértettre ukrán cigaretta helyett, majd egy autós üldözést is eljátszottak, hogy megússzák az átverést.
2020.08.11. 17:05

Tálas Péter: Putyinnak üzent a 80 százalékos győzelemmel Lukasenka

A Moszkvához való közelítést vetíti előre a fehérorosz választás kimenetele - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter szerint ezzel együtt némileg gyengülhet a belorusz diktatúra. Varsónak biztonságpolitikai érdeke, hogy a posztszovjet térség kevésbé függjön Moszkvától.
2020.07.30. 20:34

Fehéroroszország fokozza a fokozhatatlant?

Mondhatni, tét nélkül alakul az augusztus 9-én esedékes fehérorosz elnökválasztás, miután mindhárom ellenjelölt, akit veszélyesnek tartottak Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő elnökre, elmenekült az országból, vagy éppenséggel börtönben van. Fehéroroszországban 26 éve manipulálják a választásokat, ráadásul ezúttal nemzetközi megfigyelők sem lesznek jelen – nyilatkozta az InfoRádiónak Rácz András, a posztszovjet térség szakértője.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018