INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

varga judit

igazságügyi miniszter

meghallgatás

eu

migráció

ceu

Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatására érkezik az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és igazságügyi bizottságának együttes ülésére az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án.

Varga Judit szeretné megnyerni az uniós vitákat

Meghallgatták az igazságügyi miniszterjelöltet.

Az Európai Bizottság nem működhet tovább politikai testületként, mert az káoszt okozott, vissza kell térni az Európai Unió alapszerződésében lefektetett jogokhoz, amelyek minden tagállamot megilletnek - jelentette ki az igazságügyi miniszterjelölt a parlament igazságügyi és uniós bizottságainak együttes ülésén.

Varga Judit szerint olyan megújított Európai Unióra van szükség, amely egymást kölcsönösen tisztelő, erős nemzetállamokból áll. Tárcavezetőként szeretné megnyerni az uniós vitákat,

a jogállamiságról szólókat pedig egyenesen lezárná.

Jelezte, hogy a jogalkotásban is folytatni kell a migráció elleni fellépést, valamint támogatja az uniós integráció erősítését, az európai közösség nemcsak gazdasági, hanem biztonsági szempontból is fontos bővítését, Magyarország és az Európai Unió versenyképességének növelését, a kettős mérce gyakorlatának visszaszorítását, továbbá a bürokrácia csökkentését.

A bíróknak fizetésemelést ígért.

Képviselői, jellemzően ellenzéki kérdésekre válaszolva

politikai hisztériának nevezte az isztambuli egyezmény ratifikálásának állandó sürgetését.

Egyértelművé tette, hogy nem tartja szükségesnek az Igazságügyi Minisztérium átnevezését, pusztán azért, mert az uniós ügyek ide kerülnek át a Miniszterelnökségtől.

Fontosnak tartja azonban a zöld és fenntartható politikát, ám az irreális célkitűzéseket ellenzi. Magyarország az egyik legzöldebb tagállam, szögezte le.

A déli tranzitzónákkal kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy akik ott vannak, nincsenek bezárva, hiszen Szerbia felé bármikor elmehetnek. Az életkörülményeik pedig kifejezetten jók, jelentette ki.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás alkotmányba ütközik, ezért nem fog megtörténni,

hangzott egy másik válasza.

Varga Judit fenntartja azt a véleményét is, hogy a CEU ügyéből maga az egyetem csinált politikát.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Varga Judit szeretné megnyerni az uniós vitákat
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018