eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatására érkezik az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és igazságügyi bizottságának együttes ülésére az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Judit szeretné megnyerni az uniós vitákat

Meghallgatták az igazságügyi miniszterjelöltet.

Az Európai Bizottság nem működhet tovább politikai testületként, mert az káoszt okozott, vissza kell térni az Európai Unió alapszerződésében lefektetett jogokhoz, amelyek minden tagállamot megilletnek - jelentette ki az igazságügyi miniszterjelölt a parlament igazságügyi és uniós bizottságainak együttes ülésén.

Varga Judit szerint olyan megújított Európai Unióra van szükség, amely egymást kölcsönösen tisztelő, erős nemzetállamokból áll. Tárcavezetőként szeretné megnyerni az uniós vitákat,

a jogállamiságról szólókat pedig egyenesen lezárná.

Jelezte, hogy a jogalkotásban is folytatni kell a migráció elleni fellépést, valamint támogatja az uniós integráció erősítését, az európai közösség nemcsak gazdasági, hanem biztonsági szempontból is fontos bővítését, Magyarország és az Európai Unió versenyképességének növelését, a kettős mérce gyakorlatának visszaszorítását, továbbá a bürokrácia csökkentését.

A bíróknak fizetésemelést ígért.

Képviselői, jellemzően ellenzéki kérdésekre válaszolva

politikai hisztériának nevezte az isztambuli egyezmény ratifikálásának állandó sürgetését.

Egyértelművé tette, hogy nem tartja szükségesnek az Igazságügyi Minisztérium átnevezését, pusztán azért, mert az uniós ügyek ide kerülnek át a Miniszterelnökségtől.

Fontosnak tartja azonban a zöld és fenntartható politikát, ám az irreális célkitűzéseket ellenzi. Magyarország az egyik legzöldebb tagállam, szögezte le.

A déli tranzitzónákkal kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy akik ott vannak, nincsenek bezárva, hiszen Szerbia felé bármikor elmehetnek. Az életkörülményeik pedig kifejezetten jók, jelentette ki.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás alkotmányba ütközik, ezért nem fog megtörténni,

hangzott egy másik válasza.

Varga Judit fenntartja azt a véleményét is, hogy a CEU ügyéből maga az egyetem csinált politikát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×