INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 15. vasárnap
Enikő, Melitta

aréna

2019.09.14. 13:38

Balázs János: a klasszikus zenével egész máshogy kell a fiatalokhoz szólni

Egy-két éven belül átadhatják a Cziffra György Roma Oktatási és Kulturális Központot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balázs János. A Kossuth-díjas zongoraművész, az intézmény művészeti vezetője kiemelte: mivel műemléképületet újítanak fel, a munka csak lassan halad.
2019.09.13. 21:05

Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák

Hétvégén az InfoRádió műsorában hallható lesz mások mellett Gulyás Gergely, Gyurcsány Ferenc, Spéder Zsolt, Ürge-Vorsatz Diana, Hegyi Iván és Szepessy Kornél is.
2019.09.12. 08:23

Sz. Bíró Zoltán: Moszkva gazdasági érdeke is, hogy lassítsa a Balkán integrációját

Oroszország továbbra is a Balkán államok euroatlanti integrációjának lassításában érdekelt, ráadásul gazdasági tervei is vannak a térséggel, hiszen Moszkva még nem tett le a Török Áramlat vezeték folytatásáról – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Sz. Bíró Zoltán történész, aki arról is beszélt, hogy Kína jelentős szerepet játszik abban, hogy Oroszország és az Egyesült Államok sorra mondja fel a hidegháború végén kötött nukleáris egyezményeket.
2019.09.11. 14:57

Gyurcsány Ferencnek van már B-forgatókönyve

A Demokratikus Koalíció elnöke akkor lenne elégedett, ha az október 13-i választáson Karácsony Gergely győzne a főpolgármester-jelöltek közül, és mögötte egy ellenzéki többségű közgyűlés állna fel. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ennek van érdemi valószínűsége.
2019.09.11. 12:52

Sz. Bíró Zoltán: nem alaptalanul nyugtalan az orosz vezetés

Az oroszországi választások eredménye nyugtalaníthatja az orosz állam vezetését – mondta az InfoRádióban Sz. Bíró Zoltán, aki úgy véli, a hatalom jelentősen beavatkozott a kampányba és a választások menetébe. Az Oroszország-szakértő arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok és Oroszország viszonyára Donald Trump kiszámíthatatlansága mellett Kína is komoly hatással van.
2019.09.09. 19:45

Gulyás Gergely: Orbán Viktor kötcsei beszéde filozofikus kitekintés is volt

Európai léptékű beszédet mondott a miniszterelnök a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozón – közölte az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság megválasztott elnöke érzékeli a közép-európai és a nyugat-európai államok közötti megosztottságot, és egységesebb Európai Uniót kíván létrehozni.
2019.09.07. 16:10

Napi 400 millió forint a kötbér az új kézilabdaaréna építésénél

Már a jövő héten elkezdik az ország legnagyobb sportcsarnokának építését, és 2021 novemberére el kell készülnie. Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár azt ígéri, menet közben sem emelkedhet az építkezés költsége.
2019.09.06. 10:36

A PSZ szerint a rossz bérpolitika miatt milliókat buknak a pedagógusok

Az elmúlt években bekövetkezett béremelést elaprózva kapták meg a pedagógusok – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, aki szerint a pályakezdő tanárok bérhelyzetén is mielőbb javítani kellene. Szabó Zsuzsa úgy véli, a pedagógusok helyzetének javítása érdekében a kormánnyal folytatott folyamatos tárgyalásokra, valamint nyomásgyakorlásra is szükség lehet.
2019.09.05. 18:26

Hiába kettő a vágyott gyermekszám, harmincon túl sokunk lejjebb ad a terveiből

Hiába vágyik minden korosztály átlagosan két gyerekre, az idő előrehaladtával sokan lejjebb adnak a terveikből – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a KSH Népességtudományi Kutatóintézet igazgatója. Spéder Zsolt arról is beszélt, hogy 30 év alatt megkétszereződött a gyermek nélküli nők aránya, és – a többi között – ennek az eredménye, hogy a javuló adatok mellett is csupán 1,5 a termékenységi arányszám Magyarországon.
2019.09.04. 19:09

Varga Péter Pál: ha eldobunk egy követ, eltalálunk egy egészségközpontot

A közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszer átalakulásával egyre nagyobb szerepet kapnak a magánszolgáltatók - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont igazgatója, aki szerint abból kéne kiindulni a finanszírozás során, hogy mennyibe kerül egy betegség gyógyítása.
2019.09.04. 16:50

Spéder Zsolt: a gyermektelenség nem tudatos

30 év alatt megkétszereződött a gyermek nélküli nők aránya, ennek is köszönhető, hogy a javuló adatok mellett is csupán 1,5 a termékenységi arányszám – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Spéder Zsolt, a KSH Népességtudományi Kutatóintézet igazgatója.
2019.09.03. 10:46

Maruzsa Zoltán: ilyen kevés gyereket, ilyen sok pedagógus még nem látott el

Soha nem dolgozott annyi pedagógus a magyar köznevelésben, mint az elmúlt években, fogalmazott Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. A tankönyvpiaccal kapcsolatban megjegyezte, hogy az most is színes, és a köznevelésben tanuló diákok jövőre már ingyenesen kapják a tankönyveket. A köznevelésért felelős helyettes államtitkár a műsorban a felvételihez kötött nyelvvizsga-követelményekről is említést tett.
2019.08.30. 18:58

Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák

Hétvégén az InfoRádió műsorában hallható lesz mások mellett Vekerdy Tamás, Ürge-Vorsatz Diana, Hegyi Iván, Szepessy Kornél, Papp Kornél, Zoboki Gábor, Schmidt Gábor.
2019.08.29. 19:24

Szepessy Kornél: A kapitányok néha összevissza beszélnek a járatkésés okáról

Az utóbbi években radikálisan nőtt a magyar légtér forgalma, és bonyolultabbá vált a légi irányítók számára a helyzet kezelése – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója. Szepessy Kornél kijelentette, hogy a magyar légtér népszerű. A műsorban arról is szó esett, hogy a magyar légtér akár több gépet is fogadhatna, így évek óta intenzíven toborozzák a légi irányítókat.
2019.08.28. 16:35

Lassan a 40 Celsius-fok fölötti időjárás lesz a szokványos

Nem az átlaghőmérsékletek emelkedésére, hanem a szélsőségek gyakoribbá válására kell felkészülni – figyelmeztetett az InfoRádió Aréna című műsorában Ürge-Vorsatz Diana klímakutató. Ezzel együtt a Kárpát-medencében is felkészülhetünk a Nyugat-Európában idén nyáron tapasztalt forróságra. A műsorban az is elhangzott, hogy nemcsak az egyszer használatosakat, hanem minden műanyag felhasználását vissza kellene szorítani.
2019.08.27. 18:02

Ürge-Vorsatz Diana: Amazónia a Föld nagy kincseskamrája

Mára már kiderült, hogy nem a Föld tüdeje az amazonasi esőerdő, de a biodiverzitás és az éghajlatváltozás miatt rendkívül fontos - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ürge-Vorsatz Diana klímakutató. Az élővilág legnagyobb kincsei ráadásul itt a lábak alatt keresendők.
2019.08.26. 12:27

Már egy hét múlva kiterjesztik az e-jegyrendszert Budapesten

Tarlós István főpolgármester az elektronikus jegyrendszer bevezetésének ütemezéséről, a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálásáról, a barna- és zöldmezős területek fejlesztéséről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2019.08.24. 09:28

Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák

Hétvégén az InfoRádió műsorában hallható lesz mások mellett Maróth Miklós, Andor Anikó, Nényei Pál, Pálffy Ilona, Tamasi József, Gyorgyevics Benedek, Nagy László.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018