INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

alsóház

2019.04.11. 07:29

Brexit: elmarad a "kaotikus péntek", de mire elég a hosszabbítás?

Nem lesz pénteken kaotikus brexit és Nagy-Britannia október 31-ig maradhat az EU tagja – ebben állapodtak meg a rendkívüli brüsszeli csúcson az uniós országok vezetői. A döntésre nagy befolyással volt Emmanuel Macron francia elnök, aki sokak szerint megakadályozta, hogy tovább tartson a hosszabbítás.
2019.04.02. 08:04

Brexit: három szavazaton bukott el az alternatív megoldás

Nagy-Britanniában folytatódik a patthelyzet. A megosztott parlamentnek most sem sikerült egyetlen olyan indítványt sem elfogadnia, amely meghatározhatta volna az unióból történő brit kiválás módját és a jövőbeli viszonyt a többi tagállammal. Hasonlóan megosztott maga a kormány is, amely kedden egész napos ülést tart.
2019.03.27. 15:36

May utalást tett arra, hogy a héten újabb szavazás lehet a brexit-megállapodásról

Theresa May brit miniszterelnök utalást tett arra szerdán, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről novemberben elért, a londoni alsóház által azonban eddig kétszer is nagy többséggel elutasított megállapodást a kormány a héten ismét az alsóház elé terjesztheti vitára és szavazásra.
2019.03.27. 10:35

Iszonyúan bonyolult órák elé néz a brit parlament

Alkotmányos forradalom kezdete lehet, hogy Londonban a szerdai alsóházi vitanapon a parlament igyekszik átvenni a kormánytól a brexitfolyamatok irányítását - fogalmazott az InfoRádióban Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense.
2019.03.14. 19:38

Támogatja a kilépés elhalasztását a brit alsóház

A brit alsóház nagy többséggel szavazta meg, hogy a Theresa May vezette kormány a brexit eredeti, március 29-i határidejének elhalasztását kérje az Európai Uniótól. A May-kormány rögtön ezután bejelentette, hogy harmadszorra is benyújtja jövő héten a kétszer már leszavazott alkutervezetet, amelyet az unió már jóváhagyott.
2019.01.30. 06:02

Brexit - A parlamenti szavazás után sem tisztább a kép

Újratárgyalná, vagy inkább más, alternatív megoldásra cserélné az Európai Unióval az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldást a konzervatív brit kormány. Theresa May kabinetje erre kapott felhatalmazta kedden késő este a londoni alsóháztól.
2019.01.16. 10:16

Brexit - Vészforgatókönyvek a folytatásról

A brit miniszterelnök történelminek mondható alsóházi veresége után egyelőre nem világos, hogyan valósulhat meg a brexit, sőt az sem, hogy egyáltalán lesz-e. Elemzői forgatókönyvek sokasága taglalja, mi következhet ezután.
2017.06.13. 17:57

Közel a megállapodás Londonban

Egyeztetett kedden az együttműködési megállapodásról Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök és Arlene Foster, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) vezetője. Nem sokkal a megbeszélés után összeült a múlt héten megválasztott új alsóház.
2017.02.01. 21:10

A brit alsóház felhatalmazta a kormányt a Brexit elkezdésére

A londoni alsóház a várakozásoknak megfelelően jóváhagyta szerdán azt a kormányzati határozattervezetet, amelynek parlamenti elfogadása a legfelsőbb bíróság januári döntése alapján szükséges ahhoz, hogy hivatalosan is elindítsák a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.
2016.09.12. 16:48

Cameron újabb lemondása

Visszaadja alsóházi képviselői mandátumát David Cameron volt brit miniszterelnök.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018