eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pexels.com

Schadl–Völner-ügy: csökkentették az érintettségüket beismerő végrehajtók büntetését

A csütörtöki jogerős ítélet szerint többen kisebb pénzbüntetést kaptak, és részletfizetést is engedélyeztek számukra.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen enyhítette a Schadl–Völner-ügyben érintett végrehajtók büntetését. A Fővárosi Törvényszék első fokon vegyesen felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és a végrehajtói foglalkozástól való eltiltásra ítélte a korrupciós ügyben érintett végrehajtókat, másodfokon viszont az ügyvédek enyhítést, míg az ügyészek súlyosbítást kértek.

A huszonkét vádlottat felsorakoztató perben tízen ismerték be bűnösségüket, csütörtökön több végrehajtót és néhány olyan vádlottat ítéletek el jogerősen, akik fellebbeztek az első fokú ítélet ellen. A tíz vádlott között hat olyan önálló bírósági végrehajtó van, akik beismerték, hogy kinevezésükért cserébe fizettek a végrehajtók elnökének – írja a 24.hu.

A beismerő vallomást tett végrehajtók ellen hivatali vesztegetés volt a vád, ők első fokon három, illetve négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, továbbá ötmillió forintos pénzbüntetést kaptak, valamint öt évre eltiltották őket a végrehajtói foglalkozástól. A Fővárosi Ítélőtábla azonban mai döntésében enyhített az ítélet egyes részein.

A végrehajtók közül többen kisebb pénzbüntetést kaptak, és részletfizetést is engedélyeztek nekik.

Több érintettnek is megfelezték a pénzbüntetését: az ő esetükben ötmillióról két és fél millió forintra enyhítették a kirótt összeget, amit 21 havi részletben fizethetnek meg. A lap azt írja, az enyhítésnél figyelembe vették, hogy van olyan egykori végrehajtó, aki jelenleg állást keres, valamint egyikük esetében sem volt szó az átlaghoz képest eltérő vagyoni helyzetről.

A bíróság szerint a pénzbüntetések mértékét az aktuális vagyoni helyzet alapján kell megítélni. A bíró kiemelte, hogy a vádlottak jövedelme nem tér el túlságosan az átlagjövedelemtől, és általánosan enyhítő körülményként ítélte meg a beismerő vallomást. Az ítélőtábla több vádlott esetében egyéb enyhítő körülményeket is figyelembe vett, mint például a társadalomnak hasznos önkéntes munkát vagy a fennálló babaváróhitel-tartozást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 16:10
×
×
×
×