eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Ne lelkesedjen, ha ilyesmit nyert – figyelmeztet a rendőrség

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a közelmúltban ismét előfordult az úgynevezett "nyereményjátékos csalás". Az ismeretlen több alkalommal is pénzt csalt ki áldozatától.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az elmúlt napokban egy közösségi oldalon küldött üzenetben egy hölgyet kerestek meg azzal, hogy ajándékcsomagot nyert nagyobb összegű pénzzel - írja a police.hu.

Az ismeretlen képet is küldött a sértettnek a nyereményről, megerősítve annak hitelességét. Ahhoz viszont, hogy a nő ezt a csomagot megkapja, futárköltségként egy kisebb összeget kellett átutalnia egy ismeretlen bankszámlára. Az áldozat később ismét kapott egy értesítést, miszerint a csomagot a vámon feltartóztatták, további pénzre lesz szükség, hogy átvehesse a csomagot.

Az újabb összeg átutalását követően az ismeretlen tovább hitegette a sértettet a nyeremény átvételével kapcsolatban,

amely azóta sem érkezett meg.

Annak érdekében, hogy ne váljunk hasonló csalás áldozatává, a rendőrség a következőket tanácsolja:

  • A közösségi oldalon, e-mailben kapott nyereményjátékokat kezeljük fenntartásokkal!

  • Mindig ellenőrizzük a nyereményt biztosító cég honlapján vagy közösségi profilján, hogy valóban van-e ilyen játék!

  • A játékot szervezők a nyeremény átvételéhez szükséges adatokon kívül mást, így pénz átutalását sem kérik soha!

  • Személyes adatainkat csak a valódi, ellenőrzött játékokhoz kapcsolódóan és a valódi szervező online felületén adjuk meg!

  • A nyereményjátékok egy része az adatgyűjtést szolgálja, mivel a személyes és a kapcsolattartási adatok, mint az e-mail-cím és a telefonszám, jól értékesíthetők. Legyünk tisztában ezzel, mielőtt megadjuk azokat!

  • Legyünk figyelmesek! Ha nem regisztráltunk nyereményjátékon, akkor nem is nyerhetünk!

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×