eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Kilenc helyszínen 12 embert fogtak el a Pest megyei felderítők - videó

Négyük ellen kábítószer-kereskedelem a megalapozott gyanú, hatot fogyasztóként rabosítottak.

Egy kábítószerrel üzletelő férfiről szerzett információ feldolgozásának láttak neki a Pest megyei felderítők 2020 tavaszán a police.hu oldalon olvasható összefoglaló szerint. Az előkészítő eljárásban gyűjtött adatok megerősítették az alapinformációt, a további munka már szélesebb mederben, további érintettekre - ellátó, segítők, fogyasztói kör - kiterjesztve folytatódott.

A rajtaütéseket akkorra időzítették, amikor már minden célszemélyre elegendő bizonyíték állt rendelkezésükre.

Az első felvonás 2022. április 25-én hajnalban, két fővárosi helyszínt érintve indult. Egy VIII., Futó utcai társasházban bérelt, depóztatásra használt lakást rohantak le a rendőrök, ahonnan egy 31 éves terjesztő és egy fogyasztó távozott bilincselve. Nem sokkal később a Horváth Mihály téren ütöttek rajta a terjesztő barátnőjén, illetve a társaságában lévő két férfin. Utóbbiakat tanúként hallgatták ki, a lakásból kilépő, kábítószer birtoklása vétségével meggyanúsított ügyfélnek a kihallgató helyiségben ért véget ideiglenesen a történet.

A 31 éves O. Krisztiánt, valamint 30 éves barátnőjét, G. Barbarát őrizetbe vették, kihallgatásukon egyikük sem tett vallomást, kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják őket.

A megalapozott gyanú szerint O. Krisztián és barátnője a közösen bérelt lakásban tárolták, porciózták a drogot, majd legtöbbször ugyanitt zajlott a cserekereskedelem is 2500-3000 Ft/gramm áron. A vevőket a barátnő gardírozta, kísérgette.

A második felvonást 2022. április 27-re izzították, hét - Pest megyei, illetve budapesti - helyszínről hét embert, két kereskedőt és öt fogyasztót állítottak elő.

Őrizetbe vették a 44 éves H. Istvánt, valamint a 32 éves Sz. Gábort, velük a kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúját közölték. Többféle anyag terjesztésére szakosodtak, H. István a drogot O. Krisztiántól szerezte be, majd továbbadta fogyasztóinak, illetve Sz. Gábornak, aki szintén ellátta vevőit.

A kokain grammját 20 ezer, a speedet 3000-3500 forintra árazták be. Extasy tablettát 2500-ért lehetett kapni, a marihuána grammjáért 2500-3000 forintot kellett fizetni. A bűnös úton szerzett bevétel kereskedőnként is meghaladta a több millió forintot.

A rendőrök az őrizetbe vett gyanúsítottak lakását, valamint a kábítószer tárolására használt bérleményeket is átkutatták, a helyszínekről bűnjeltasakokkal megpakolva távoztak.

A nyolc, kutatással érintett helyszínen

  • pénzt,
  • több mint 1 kilogramm zöld növényi törmeléket,
  • 815 gramm kábítószergyanús masszát,
  • 3600 gramm kábítószergyanús port,
  • 147 tablettát, valamint
  • 54 gramm kristályos állagú anyagot foglaltak le.

Az igazságügyi vegyész-szakértői vizsgálatra küldött cuccokon kívül a rendőrök átvállalták jónéhány szennyezett edény, digitális mérleg, fecskendő, pipa, tasak, poros plasztik kártya, dohányőrlő megőrzését is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett négy gyanúsított letartóztatását, a legszigorúbb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést a bíróság azóta mindnyájuk vonatkozásában elrendelte.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×