eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Nem biztos, hogy felfüggesztettel megússza a sólyi gyilkos apja

Mivel utólag álnéven emberöléssel fenyegetett egy internetes kommentben, súlyosabb lehet ellene a vád.

A győri ügyészség kéri az elsőfokú ítélet megváltoztatását a sólyi gyerekgyilkosság ügyében: ne csak emberöléssel fenyegetés, hanem annak előkészülete is szerepeljen az ítéletkor, súlyosabb szabadságvesztést és közügyektől való eltiltást is javasol - írja az Ügyészség.hu.

Ismert, a Veszprémi Törvényszék július 14-én zaklatás és rágalmazás mondta ki bűnösnek a vádlottat - a gyerekgyilkosságban elítélt fiatalkorú apját -, de fogházbüntetését 3 évre felfüggesztette. Az egyik internetes híroldal tudósítása szerint a megölt kislány kiskorú bátyjától származó kijelentésen is felháborodva, álnéven a weboldalon kommentelve a 15 éves fiút megöléssel fenyegette meg, amely fenyegetések a sértett fiúban és családjában komoly félelmet keltettek. A fiú édesapja zaklatás miatt tett feljelentést. A vádlott e híroldalon álnéven közzétett kommentjében azt is állította, hogy a kislány megöléséből a szülei pénzt csináltak, amely tényállítás többek között a családfő sértett becsületének csorbítására volt alkalmas, s amely miatt a sértett joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete túlnyomórészt megalapozott, de a vádlott fia által megölt kislány bátyjának megöléssel fenyegetése, a megölés véghezvitelének konkrét módját meghatározva, az emberölés előkészülete bűntettének megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétele a zaklatás vétségéénél szigorúbb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×