eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Õrizetbe vettek hét gyanúsítottat a regénybe illő londoni ékszerlopás ügyében

Õrizetbe vett kedden hét gyanúsítottat a brit rendőrség az előző hónapban elkövetett, regénybe illő londoni ékszerlopással kapcsolatban, amelyet a szigetország legnagyobb értékű lopásaként emlegetnek.

A hatóságok tájékoztatása szerint tizenkét észak-londoni és délkelet-angliai helyszínen összesen hét, 48 és 76 év közötti brit férfit vettek őrizetbe az ékszerlopás ügyében. A kedd reggeli műveletben több mint kétszáz rendfenntartó vett részt.

Mint azt a nyomozók elmondták, az egyik helyszínen "nagy értékű vagyontárgyakkal teli" zsákokat találtak, amelyekről azt gyanítják, hogy az áprilisi bűncselekmény során lopták el őket.

A hatalmas értékű ékszerlopás április elején történt az ékszerészek londoni negyedében, a Hatton Gardenben. A betörők több falon keresztül, alagutat ásva jutottak be a Hatton Garden értékmegőrző épületének liftaknájába, ahol köteleken leereszkedtek, majd egy nagyteljesítményű vágószerszám segítségével hatoltak be a 45 centiméter vastag biztonsági ajtón át az alagsori páncélterembe, ahol a negyed ékszerészei készleteiket tárolják. Az ott található 600 tárolódobozból mintegy 60-70-et törtek fel és ürítettek ki, készpénzt, gyémántokat és ékszereket zsákmányoltak.

A zsákmány összértékéről nem közöltek pontos adatokat, a The Sun című brit bulvárlap szerint azonban a kár értéke a 200 millió fontot (82 milliárd forint) is elérheti.

A Hatton Gardenben már korábban is történt több nagy betöréses lopás. 1987-ben két fegyveres rabló 60 millió font értékű zsákmánnyal távozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×