INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Cozma-ügy: vádat emelt az ügyészség

InfoRádió / MTI
Vádat emelt az ügyészség a Marian Cozma és társai ellen elkövetett emberölés, valamint más bűncselekmények miatt csütörtökön a gyanúsítottakkal szemben - jelentette be Fejes Péter megyei főügyész sajtótájékoztatón Veszprémben.

Az ügyészség az emberölés bűntettétől elkülönítette a csoportosan elkövetett és a köznyugalmat súlyosan megzavaró, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettét. Az emberölés ügyében hét embert vádolnak, s abban a megyei főügyészség emelt vádat a megyei bíróságnál, a csoportosan elkövetett garázdaság miatt pedig a veszprémi városi ügyészség tette meg a vádemelést a veszprémi városi bíróságnál.

A bűnügynek összesen 27 gyanúsítottja van. Közülük hetet vádolnak az életellenes bűntettel összefüggésben, a garázdasággal viszont mind a 27 gyanúsítottat vádolják - tette hozzá.

Fejes Péter hangsúlyozta: számos bizonyíték, tanúvallomás, szakértői vélemény támasztja alá, hogy Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját a 30 éves sárbogárdi R. Sándor szúrta szíven.


A címlapról ajánljuk