eur:
392.86
usd:
368.16
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Meggyilkolták a lottón milliókat nyert kamionsofőrt

Beton alá temetve holtan találtak egy hónapok óta keresett floridai kisegítő teherautósofőrt, aki néhány éve 17 millió dollárt nyert a lottón.

A 43 éves férfi eltűnését tavaly novemberben jelentette a családja, de valójában már április óta nem látták.

A hozzátartozók és a rendőrök sokáig abban reménykedtek, hogy a lottónyereményéig édesanyjával élő Abraham Shakespeare talán egy karib-tengeri üdülőhelyre menekült a kéregetők elől, ám a hét végén megtalálták 13 cm mélyen bebetonozott holttestét egy Plant City nevű floridai helységben.

A büntetett előéletű és majdnem írástudatlan férfi nem igazán tudott élni a 2006-ban rá szakadt szerencsével. Hamarosan lejmolók serege vette körül, s ő bőkezűen szórta az adományokat. Maga sem tudta beosztani a pénzt: évi életjáradék helyett egy összegben felvette a milliókat, amelyekből egyebek közt egymillió dollárt érő házat és egy Rolex karórát vásárolt. Ráadásul egy kollégája megvádolta, hogy tőle lopta a nyertes szelvényt, amiből pereskedés lett.

A hatóságok egy Dorice Donegan "DeeDee" Moore nevű nőt gyanúsítanak, aki azzal környékezte meg a lottómilliomost, hogy könyvet szeretne írni róla, de végül a "befektetési tanácsadója" lett.

Annyi már bizonyos, hogy Shakespeare nyereményéből legalább egymillió dollár valahogy a nő számláján landolt.

A Polk megyei seriff szerint Moore "elvette a pénzét és talán az életét is". A milliomos Shakespeare holttestét a nő élettársának telkén találták meg.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×