eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Rekordkísérlete közben elütötték a chilei biciklistát

Halálra gázolta egy ponyvás teherautó Thaiföld északkeleti részén azt a chilei biciklistát, aki egy rekordkísérlet keretében öt év alatt kerékpárral akarta bejárni a világot - számolt be róla vasárnap a helyi rendőrség.

A 47 éves Juan Francisco Guillermo a hegyvidéki Nakhon Ratchasima tartomány egyik országútján vesztette életét.

A közösségi médián megjelent információk és a rendőrség adatai szerint Guillermo Guinness-rekordot akart felállítani azzal, hogy öt év alatt öt kontinensen összesen 250 ezer kilométert tesz meg kerékpáron. A rekordkísérletet 2010 novemberében kezdte meg, és idén novemberben ért volna célba.

A thaiföldi rendőrség illetékese azt mondta, a férfit két éves kisfiukkal kerékpáron kísérő felesége kisebb sérüléssel megúszta a balesetet. Azt nem tudni, családja mikor csatlakozott Guillermo világkörüli biciklitúrájához.

A biztonsági erők őrizetbe vették a teherautó sofőrjét, aki a fogdából óvadék ellenében szabadulhat. A járművezetőt gondatlan vezetésért akár tíz év börtönre is ítélhetik a délkelet-ázsiai ország hatóságai. "A balesetet egyértelműen a sofőr hanyagsága okozta, hiszen az egyenes útszakaszon történt, s a kerékpáros saját sávjában haladt" - mondta egy rendőrtiszt.

A thaiföldi kormány nemrég promóciós kampányt indított a kerékpározás fellendítésére.

2013 februárjában egy brit pár hasonló világkörüli túrán vesztette életét egy közúti balesetben Thaiföld keleti részén.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×