eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Elrabolta és összeverette főnökét, amiért az elbocsátotta

Tíz évre csukták le azt a brit nőt, aki elrabolta és megverette volt főnökét, amiért az elbocsátotta. A nőnek segítsége is volt: a két férfit, bűnrészesség miatt, ugyancsak börtönbüntetésre ítélték.

Az elbocsátott ingatlanközvetítő, Ambreen Gul azzal hívta fel magához korábbi főnökét, Waqas Malikot, hogy szeretné neki eladni a lakását, ugyanakkor megvenné tőle az autóját. A férfi találkozott volt munkatársával, ám hamarosan megbánta: amint belépett a nő otthonába, két maszkos fickó elkezdte püfölni.

A két verőember közül az egyiknek korábban ugyancsak Malik volt a főnöke, így ő is szeretett volna bosszút állni, amiért elbocsátották, míg a másiknak arra a pénzre fájt a foga, amit, miután jól megverték, váltságdíjként követeltek a férfitól.

A két tettestárs, Muskhud Ali és Shakib Chowdhury nem kímélte a 48 éves üzletembert: ütötték, rúgták a férfit, és többször megütötték egy pisztollyal is, később azonban kiderült, hogy a fegyver nem volt valódi. Váltságdíjként 200 ezer fontot követeltek a férfitól, aki többször is kétségbeesetten telefonált a feleségének: szerezze meg a pénzt, különben közös gyermekükkel is végeznek az emberrablók.

Ambreen Gul számítását végül az húzta keresztül, hogy az összevert, megkötözött és leszedált Waqas Malik kezdte rosszul érezni magát. A nő pánikba esett, és - tartva attól, hogy áldozata rövidesen meghal - arra utasította bűntársait, hogy tuszkolják be a férfit autójukba és vigyék haza. Ott aztán Gul azt mondta volt főnöke feleségének, hogy a férfi megerőszakolta, majd elhajtott.

A kábult férfit azonnal kórházba vitette a neje, ahol az orvosok látleletet készítettek a sérüléseiről: arca tele volt vágásokkal és zúzódásokkal, csuklóin pedig arra utaló nyomokat találtak, hogy Malikot megkötözték. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

Mindhárom tettes júniusban szembesült büntetésével: a felbujtót, Ambreen Gult, aki a bíróság szerint nyereségvágyból rabolta el és verette össze volt főnökét, tíz éves börtönbüntetésre ítélték. A 18 éves Muskhud Alinak kilenc hónapot, míg a húszéves Shakib Chowdhurynak nyolc és fél esztendőt kell fiatalkorúak börtönében töltenie.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×