eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Egy percet se dolgozott, mégis 69 millió ütötte a rendőr markát

Hat év után vették vissza állásába azt a rendőrt, akit még 2001-ben korrupció gyanúja miatt felfüggesztettek. A férfi "szabadsága" több mint 200 ezer fontjába (több mint 69 millió forint) került a brit adófizetőknek.

Gerry Dawsonnal 2001 szeptemberében közölték, hogy felfüggesztették, mert korrupció gyanúja miatt vizsgálatot indítottak ellene. A döntés azonban csak arra vonatkozott, hogy nem dolgozhat rendőrként, a fizetését továbbra is megkapta.

A közrendőr két év és három hónap után állt bíróság elé, egy évvel és négy hónappal később pedig felmentették.

Gerry Dawson ellen rögtön újabb vádakat hoztak fel, hét hónap után azonban a bíróság ismét tisztázta őt.

Ennek ellenére megmaradt felfüggesztett státusza, mivel főnöke újabb, ezúttal belső vizsgálatot indított ellene.

Újabb két év telt el, mire az eljárást megszüntették az illetékesek, és úgy döntöttek, hogy visszahelyezik állásába az évente 32 ezer fontos (13,5 millió forint) jövedelmű Dawsont.

Az adófizetők érdekeit képviselő szervezet, a TaxPayers' Alliance vezetője, Matthew Elliott szerint a történet nevetséges, költséges és méltánytalan.

"Az adófizetőknek nem kellene olyasvalaki bérét fizetni, aki nem dolgozik" - jelentette ki.

A Hampshire Police, amelynek kötelékében Gerry Dawson dolgozott, nemrég nyilatkozatot adott ki az ügyben. Ebben az áll, hogy a közrendőr ellen komplex nyomozás folyt lopott japán autók importja és autóalkatrészek ellopása miatt.

Valószínűleg Gerry Dawson közrendőré volt a brit rendőrség történetében a leghosszabb ideig tartó felfüggesztés. Csak 2007-ben a brit hatóság 300 munkatársát függesztették fel úgy, hogy közben fizetést kaptak. Ez az országnak 8 millió fontjába (2,8 milliárd forint) került.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×