eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A diákoknak fizetnek a korrepetálásért

Nyolc dolláros (azaz 1400 forintos) számtanórabér üti egy amerikai középiskola diákjainak markát, ha rosszak matematikából, de hajlandók pótórákra járni.

Nyolc dollárt fizet egy amerikai középiskola azoknak a diákoknak, akik rosszul állnak matematikából és hajlandóak korrepetálásra járni. Az óránkénti 1400 forint körüli összeget egy magánalapítvány állja.

Hetente összesen kétszer két órányi plusztanulásról van szó, a kísérleti pótkurzus pedig 15 hetes. Így az, aki mindegyik alkalommal jelen van, 480 dollárral - 84 ezer forinttal "számolhat".

Ha a kurzus végén sikerül négyest, vagy annál is jobb osztályzatot kapnia, akkor további 125 dollár bónusz üti a markát. Aki pedig nem hiányzott és 4-est vagy 5-öst kap, az ki is tudja számolni, hogy összesen 605 dollárra - 160 ezer forintra - tett szert.

Első nekifutásra 40 gyereket választott ki a georgiai Fairburn városának Creekside nevű középiskolája a rossz jegyek alapján a korrepetálásra.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×