Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A családi homokozóba temette áldozatát a brutális gyilkos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Női csontvázat talált a brit rendőrség a korábban elítélt kegyetlen gyilkos, Peter Tobin volt házának kertjében. A férfi a '90-es évek elején a gyanú szerint több nőt is brutális kegyetlenséggel meggyilkolt, a rendőrség feltételezése szerint az egyik áldozat maradványai kerültek most elő.

Emberi maradványokat talált a brit rendőrség a '90-es évek közepén elítélt sorozatgyilkos, Peter Tobin egykori házának homokozójában. A rendőrök attól tartanak, hogy a csontok a 16 évvel ezelőtt eltűnt, akkor 18 éves Dinah McNicol maradványai.

Az emberi maradványokat kevesebb mint két méter mélyen találták meg és az elsődleges vizsgálatok szerint azok egy nőhöz tartoztak. "A vizsgálat jelen állásában lehetetlen megállapítani a halál okát, vagy egyáltalán bármi mást a maradványokról. Azt is korai lenne kijelenteni, hogy a csontok a néhai Dinah McNicoléi. Ugyanakkor a maradványok mellett talált személyi tárgyak nem egyeznek a lány eltűnése idején nála lévőkkel" - mondta a rendőrség szóvivője.

"Tobin ásott egy körülbelül két méter mély gödröt, azt állítva, hogy a fiának csinál homokozót. A kisfiú minden hétvégén ott játszadozott, miközben az apja nézte. Csak kétéves volt és fogalmas sem volt róla, hogy mi rejtőzik a homok alatt. Még ma is beleborzongok a gondolatba" - mesélte egy szomszéd.

Dinah McNicol 1991 augusztusában tűnt el egy zenei fesztiválról hazafelé tartva a nagy-britannia Essexben.

Peter Tobint idén ítélték el a 23 éves lengyel diák, Angelika Kluk 1994-es meggyilkolásáért. Az ítélet szerint a férfinek legkevesebb 21 évet kell rács mögött töltenie.

Peter Tobin alaposan gyanúsítható a 15 éves Vicki Hamilton meggyilkolásával is.