eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A családi homokozóba temette áldozatát a brutális gyilkos

Női csontvázat talált a brit rendőrség a korábban elítélt kegyetlen gyilkos, Peter Tobin volt házának kertjében. A férfi a '90-es évek elején a gyanú szerint több nőt is brutális kegyetlenséggel meggyilkolt, a rendőrség feltételezése szerint az egyik áldozat maradványai kerültek most elő.

Emberi maradványokat talált a brit rendőrség a '90-es évek közepén elítélt sorozatgyilkos, Peter Tobin egykori házának homokozójában. A rendőrök attól tartanak, hogy a csontok a 16 évvel ezelőtt eltűnt, akkor 18 éves Dinah McNicol maradványai.

Az emberi maradványokat kevesebb mint két méter mélyen találták meg és az elsődleges vizsgálatok szerint azok egy nőhöz tartoztak. "A vizsgálat jelen állásában lehetetlen megállapítani a halál okát, vagy egyáltalán bármi mást a maradványokról. Azt is korai lenne kijelenteni, hogy a csontok a néhai Dinah McNicoléi. Ugyanakkor a maradványok mellett talált személyi tárgyak nem egyeznek a lány eltűnése idején nála lévőkkel" - mondta a rendőrség szóvivője.

"Tobin ásott egy körülbelül két méter mély gödröt, azt állítva, hogy a fiának csinál homokozót. A kisfiú minden hétvégén ott játszadozott, miközben az apja nézte. Csak kétéves volt és fogalmas sem volt róla, hogy mi rejtőzik a homok alatt. Még ma is beleborzongok a gondolatba" - mesélte egy szomszéd.

Dinah McNicol 1991 augusztusában tűnt el egy zenei fesztiválról hazafelé tartva a nagy-britannia Essexben.

Peter Tobint idén ítélték el a 23 éves lengyel diák, Angelika Kluk 1994-es meggyilkolásáért. Az ítélet szerint a férfinek legkevesebb 21 évet kell rács mögött töltenie.

Peter Tobin alaposan gyanúsítható a 15 éves Vicki Hamilton meggyilkolásával is.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×