A sáfránnyal ízesített milánói rizottó, illetve a párolt zöldségtál 12-12 százalék szerint növeli a libidót.
Az osztriga, amelyet klasszikus afrozidiákumnak tartanak, de viszonylag ritka Olaszországban, nem is szerepelt a lehetőségek között a Telecom Italia által készített felmérésben.
"Egyértelműen kimutatható, hogy a mediterrán konyha jó hatással van a libidóra" - jelentette ki határozottan Alessandro di Gregorio táplálkozási szakértő.
Meg is tudta magyarázni, miért jó a szalámi: a Ndujának nevezett méregerős calabriai szalámi szerinte gyorsítja a vér áramlását.
"A chili elősegíti annak a peptidnek a feloldódását a bélben, vagyis úgy működik, mint a természetes Viagra" - hangsúlyozta.
Egyetért vele az impotencia kezelésének egyik szakértője, Bruno Giammusso is, aki szerint az olasz ételek kimondottan jó hatással vannak a férfiak potenciájára.