eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
highway with two signs indicating the speed limit and protective fences on both sides on a cloudy winter day
Nyitókép: PepeBaeza/Getty Images

Most aztán lehet haladni, jó hír az autósoknak

Elkészült az 52-es főút négynyomúsítása Kecskeméten a Mária, Árpád körutak, és a Vízmű utca, Könyves Kálmán körút közötti szakaszon.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tájékoztatása szerint befejeződtek Kecskeméten az 52-es számú főút négynyomúsításának első építési üteméhez tartozó kivitelezési munkák.

A fejlesztés célja a városközpont és az M5 autópálya közötti eljutási idő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások mérséklése, valamint a csomópontok áteresztő képességének növelése és biztonságosabbá tétele volt – írják a közleményben.

Részletezték, a nettó 4 milliárd forintot meghaladó beruházás eredményeként megújult az 52-es számú főút 2 kilométer hosszú belterületi szakasza, amelyen immár végig kétszer két sávon haladhat a forgalom.

A belvárosi környezet kialakítása érdekében a beruházás helyszínén 209 fát, valamint mintegy 17 000 cserjét ültettek. A szükségszerűen kivágott fák pótlása érdekében azonban nemcsak az Izsáki út mentén, hanem az előzőeken felül – a főkertésszel egyeztetetett helyszíneken – a városban további 243 fát ültettek – tették hozzá a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a főpálya kivitelezési munkáinak befejezésével 2024. augusztus 9-én az útszakaszon feloldották a sebességkorlátozást és az előzési tilalmat.

Címlapról ajánljuk
Márton Viviana: szeretném, hogy mindenki megőrüljön

Márton Viviana: szeretném, hogy mindenki megőrüljön

A legújabb magyar olimpiai bajnok Tenerifén született, ikertestvére tanácsaival, spanyol és finn edzői felkészítéssel jutott el a csúcsra 18 évesen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×