eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
12 years old schoolgirl in front of a laptop watching the online class. Distance home schooling. Online education during Coronavirus crisis
Nyitókép: Getty Images/ Stefan Cristian Cioata

Van még esélyük a felvételizőknek, hogy döntsenek a jövőjükről

A középiskolai felvételi jelentkezések április 8. és 10. között módosíthatók.

A középfokú felvételi eljárásban jövő hétfő és szerda között egy alkalommal módosíthatók a felvételi rendszerben korábban jelzett továbbtanulási tervek - közölte az Oktatási Hivatal.

Azt írták, hogy a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján a tanulók a jelzett időszakban módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket. Megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek - jelezték.
Felhívták a figyelmet arra, hogy újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középiskolában, és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg.
Az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni - tették hozzá, azzal együtt, hogy az eredetileg megjelölt tanulmányi terület nem törölhető, illetve korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni.

A felvételi jelentkezés módosításáról további részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×