eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Döntött Siófok egy fontos vagyontárgyáról – százmilliókról van szó

Rendkívüli ülést tartott a siófoki képviselő-testület a Galerius fürdő miatt.

A Balaton-parti Kft. elindíthatja a hitelfelvétel engedélyezését a kormánynál a Galerius fürdő-fejlesztés finanszírozása érdekében – rendkívüli ülésen hozott erről elvi döntést a siófoki képviselő-testület. A jogszabály értelmében önkormányzat, vagy önkormányzati cég esetében kormányzati engedély kell bankhitel felvételéhez. A dél-balatoni város csak biztonsági okokból indítja el az engedélyeztetést – írja a Siófoki Hírek.

"Ez csak egyfajta biztonságitartalék-megoldás, mert kormányengedély esetén is csak végső esetben veszünk igénybe hitelt, közben más megoldásokon is dolgozunk”– mondta Lengyel Róbert polgármester.

A Galerius fürdőt két éve kellett bezárni, mert a mindössze másfél évtizeddel korábban átadott épület állaga a balesetveszélyességig leromlott, nem lehetett tovább garantálni a fürdőzők biztonságát.

Mint az Infostart is megírta, 900 millió forintos turisztikai pályázati támogatást nyert el a fürdőt üzemeltető Balaton-parti Kft. a felújításra-fejlesztésre, de még sok százmillió hiányzik még a beruházás tervezett összegéhez. Az első kalkulációk még 600 millió forintról szóltak, de Lengyel Róbert szerint ma már 8-900 millióval kell kalkulálni. Ennek az előteremtésére több elképzelés is született, az egyik a hitelfelvétel, ám az amúgy is pénzügyi nehézségekkel küzdő Balaton-parti Kft.-t nem lenne jó ezzel tovább terhelni.

A város ezt az összeget önállóan nem tudja kigazdálkodni a jövő évi költségvetéséből, a polgármester véleménye szerint, ha ez lehetséges, önkormányzati ingatlan(ok) értékesítése lenne a legkézenfekvőbb megoldás, „hiszen az egyik oldalon ugyan vagyont veszítenénk, de a másikon meg nyernénk egy újjáépített és újra népszerű fürdőt.”

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×