eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sailboat on the lake Balaton ship prow view and other sailboats in the background .
Nyitókép: I love takeing photos and i thin/Getty Images

Megfúrtak valamit a Balatonban, amit nagyon ritkán sikerül

Balatonakali nem kér a tervezett kikötőből, és a beruházó el is állt a tervétől.

Balatonakali önkormányzata közvélemény-kutatást tartott a helyi lakosság és a helyi ingatlantulajdonosok között arról, ki támogatja és ki ellenzi a volt Holiday Kemping elé tervezett vitorláskikötő megvalósítását. A mintegy 730 lakosú településen 164 szavazó adta le voksát. Az érvényesen szavazók 58,6 százaléka ellenezte a beruházást, leggyakrabban a nádirtással indokolva döntését – írja a hirbalaton.hu.

Az új vitorláskikötő tervét az önkormányzat képviselő-testülete alkalmasnak találta, hogy azt a beruházó által felkért tervező, bemutathassa a lakosság számára. A testület majd a lakossági vélemény ismeretében tud határozatot hozni az ügyben.

Koncz Imre polgármester előbb lakossági fórumot hirdetett meg, majd kikérte a lakók véleményét, és a beérkezett dokumentumok alapján 164 szavazóból 69 fő volt helyi lakos, 76 fő ingatlan tulajdonos és 19 fő érvénytelen voksoló volt. A 145 érvényes szavazatból 60 támogatta, 85 ellenezte a beruházást, a helyi lakosok közül 37 fő támogatta, 32 fő ellenezte az új kikötő építésének tervét, a szavazó ingatlantulajdonosok közül 23 támogatta, 53 ellenezte a beruházást.

A közvélemény-kutatás eredményéről tájékoztatta a polgármester a tervezett fejlesztés beruházóját. A társaság képviselője, Süle Gábor közölte, noha továbbra is úgy véli, értéket teremtene Balatonakali számára a tervezett beruházás, és felhelyezné a vitorlások térképére a települést a kikötő, a vélemények ismeretében nem áll szándékában a továbbiakban a bemutatott tervek szerinti fejlesztés megvalósítása. "A gazdasági társaság tulajdonosi köre értékeli a polgármester úr által közzétett ellen és támogató érveket, majd ezt követően meghozzuk döntésünket, hogy teljesen elvetjük a projektötletet, vagy találunk olyan méretű kisebb számú vitorlás befogadását biztosító lehetőséget, amelyet a helyi közösség és a szakértők egyaránt támogatni tudnak” – mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×