eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti szakaszának 2x2 sávos főpályája Göd határában 2019. október 1-jén. Ezen a napon átadták a forgalomnak az M2-esnek ezt a szakaszát.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

Tempósan halad az M2-es gyorsforgalmi út fejlesztése

A kormány már korábban döntött a kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztések finanszírozásáról, amelynek fontos része az M2-es Vác-Parassapuszta közötti új nyomvonalú szakaszának az előkészítése.

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője a nool.hu-t arról tájékoztatta, hogy az Építésügyi Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára szerint az M2-es gyorsforgalmi út rétsági elkerülő szakaszának kiviteli tervezése ütemesen zajlik. Ágh Péter azt is elmondta neki, hogy az építési engedélyek is megvannak, a kiviteli tervek pedig 2024 első felében készülnek el. Hozzátette még, hogy Drégelypalánknál a komplex pihenőhely kiviteli tervei is elkészültek.

A kijelölt tervező feladata lesz egy 38 kilométer hosszú gyorsforgalmi út engedélyezési és kiviteli terveinek megformálása, benne alagúttal és völgyhíddal, csomópontokkal. Az érintett településeket a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi előírásokról is tájékoztatta a kormányhivatal, amely magába foglalja a zaj- és rezgésvédelmet, földtani közeg védelmét, levegőtisztaság-védelmét, hulladékgazdálkodást, valamint a táj- és természetvédelmet.

A nyomvonal által érintett települések: Vác, Szendehely, Berkenye, Nőtincs, Nógrád, Rétság, Bánk, Borsosberény, Tereske, Pusztaberki, Horpács, Nagyoroszi, Patak, Drégelypalánk és Hont.

Címlapról ajánljuk
Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

A napokban röppent fel a hír, hogy az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadások előtt „furcsa” aktivitás folyt a Tel Aviv-i tőzsdén. Két amerikai jogászprofesszor tanulmányában arra jutott, hogy bennfentes traderek előre tudhattak a támadásról és ennek alapján kötöttek nyerő fogadásokat. Mások szerint viszont a kutatók felsültek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×