eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti szakaszának 2x2 sávos főpályája Göd határában 2019. október 1-jén. Ezen a napon átadták a forgalomnak az M2-esnek ezt a szakaszát.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

Tempósan halad az M2-es gyorsforgalmi út fejlesztése

A kormány már korábban döntött a kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztések finanszírozásáról, amelynek fontos része az M2-es Vác-Parassapuszta közötti új nyomvonalú szakaszának az előkészítése.

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője a nool.hu-t arról tájékoztatta, hogy az Építésügyi Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára szerint az M2-es gyorsforgalmi út rétsági elkerülő szakaszának kiviteli tervezése ütemesen zajlik. Ágh Péter azt is elmondta neki, hogy az építési engedélyek is megvannak, a kiviteli tervek pedig 2024 első felében készülnek el. Hozzátette még, hogy Drégelypalánknál a komplex pihenőhely kiviteli tervei is elkészültek.

A kijelölt tervező feladata lesz egy 38 kilométer hosszú gyorsforgalmi út engedélyezési és kiviteli terveinek megformálása, benne alagúttal és völgyhíddal, csomópontokkal. Az érintett településeket a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi előírásokról is tájékoztatta a kormányhivatal, amely magába foglalja a zaj- és rezgésvédelmet, földtani közeg védelmét, levegőtisztaság-védelmét, hulladékgazdálkodást, valamint a táj- és természetvédelmet.

A nyomvonal által érintett települések: Vác, Szendehely, Berkenye, Nőtincs, Nógrád, Rétság, Bánk, Borsosberény, Tereske, Pusztaberki, Horpács, Nagyoroszi, Patak, Drégelypalánk és Hont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×