eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Nyitókép: Pexels.com

Újabb állami üdülő lett eladó

Megválik a honvédség a mátraházai honvéd üdülőtől.

Egy korábban nyilvánosságra került munkaanyag szerint 74, többnyire rekreációs célú ingatlan eladását tervezi a kormány, Orbán Viktor a parlamentben júliusban meg is erősítette, az állami üdülők közül csak egy-két szimbolikusat szabad megtartani, különösen a hadsereg esetében, azokat, amelyeknek van történelmi jelentőségük.

Az egyik ingatlan, amelynek új gazdája lesz, biztosan a mátraházai honvéd üdülő. Szeptember 4-én bezárták, a hónap közepén pedig már zajlott az épület kiürítése. Az ingatlant kezelő Honvédelmi Minisztérium a gyongyosma.hu kérdésére elárulta, hogy a 4. számú KORK, azaz a mátraházai honvéd üdülő is rajta van ezen a listán. Mint írták, az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag „szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat – köztük a mátraházai rekreációs intézményt.”

Az épület a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van, a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is az állam, és a széljegyen sem szerepel az eladásra utaló adat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×