eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Újabb állami üdülő lett eladó

Megválik a honvédség a mátraházai honvéd üdülőtől.

Egy korábban nyilvánosságra került munkaanyag szerint 74, többnyire rekreációs célú ingatlan eladását tervezi a kormány, Orbán Viktor a parlamentben júliusban meg is erősítette, az állami üdülők közül csak egy-két szimbolikusat szabad megtartani, különösen a hadsereg esetében, azokat, amelyeknek van történelmi jelentőségük.

Az egyik ingatlan, amelynek új gazdája lesz, biztosan a mátraházai honvéd üdülő. Szeptember 4-én bezárták, a hónap közepén pedig már zajlott az épület kiürítése. Az ingatlant kezelő Honvédelmi Minisztérium a gyongyosma.hu kérdésére elárulta, hogy a 4. számú KORK, azaz a mátraházai honvéd üdülő is rajta van ezen a listán. Mint írták, az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag „szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat – köztük a mátraházai rekreációs intézményt.”

Az épület a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van, a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is az állam, és a széljegyen sem szerepel az eladásra utaló adat.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×