eur:
389
usd:
361.61
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: Pexels

Visszatér az igazi nyár, bár azért még nem lesz kánikula

Péntektől már nem kell számítani zivatarokra, meleg napsütéses lesz az idő.

Időjárási helyzet Európában:

Éles kontraszt áll fent kontinensünk északi és déli tájai között. Az északon található hűvös, és a Földközi-tenger térségét kitöltő forró légtömeget egy hullámzó front választja el egymástól. Ez a frontzóna Közép-Európán át egészen északra felhúzódik.

A Mediterráneumban ennek megfelelően a hőmérséklet többfelé meghaladja a 35 fokot, sőt az Ibériai-félszigeten néhol a 40 fokot is.

Ezzel szemben például a Brit-szigeteken, vagy a Kelet-európai-síkságon néhol még a 20 fokot sem éri el a csúcsérték. A hullámzó fronton zivatarok, sőt zivatarrendszerek alakultak ki, amelyből főleg az Alpok térségében sokfelé jelentős (20-40 mm) csapadék hullott, de egy-egy helyen még a 60 mm-t is meghaladta a csapadékmennyiség.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

Pénteken már napos idő várható kevés gomolyfelhővel, döntően csapadék nélkül.A szél zivatarokat leszámítva csupán mérsékelt, olykor élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26, 31 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×