eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Kupecki Nóra/Facebook

A kötelező akciókkal ügyeskedőkre szálltak rá, már zajlik a razzia

A bírság több tízmillió is lehet.

Az Igazságügyi Minisztérium szakmai irányítása alatt működő fogyasztóvédelmi hatóság rendkívüli témavizsgálatot rendelt el a hétfői napon szerte az országban, hogy ellenőrizzük, hogy a családok védelmében meghozott új inflációellenes intézkedést maradéktalanul alkalmazzák-e a kereskedők – írja Facebook-bejegyzésében Kupecki Nóra.

Az alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár tájékoztatása szerint az ellenőrzések kiterjednek az árcsökkentés tényére és mértékére vonatkozó tájékoztatási, forgalmazási és árusítási kötelezettség megsértésnek vizsgálatára.

A fogyasztóvédelmi hatóság a jogsértés megállapítása esetén az adott jogsértéshez igazodóan bírságot szab ki, ami több tízmillió forint is lehet.

Amennyiben a jogsértés súlya indokolja, a bírság alkalmazása helyett, illetve mellett ideiglenesen megtilthatja a kereskedőnek a kereskedelmi tevékenység folytatását a jogsértéssel érintett üzletben, amelynek időtartama legalább egy nap és legfeljebb fél év lehet.

Éppen ezért nem éri meg áthágni a szabályokat és ezzel a szankciós infláció okozta nehéz helyzetben hátrányt okozni a magyar vásárlóknak – teszi hozzá Kupecki Nóra, felhívva egyben arra is a figyelmet, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságtól állandó jelenlétre számíthat minden kereskedő, ezért óva intenek mindenkit a jogsértésektől.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×