eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Hadházy Ákos és a Momentum akciója a Budai Várban a Karmelitánál

Az Orbán Viktor miniszterelnök munkahelyét körbevevő kordont bontották le.

Váratlanul felbukkant Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és a Momentum több politikusa, köztük a pártelnök Gelencsér Ferenc, valamint az egykori pártelnök Fekete-Győr András a Budai Várban - írja az RTL.

Az Orbán Viktor miniszterelnök munkahelyét körbevevő kordont bontották le.

A rendőrök szóval próbálta távol tartani a képviselőket, de nem jártak sikerrel. Néhány perc alatt már nyoma sem volt a kordonnak. Ezt követően a fizikai akadály helyett már rendőrsorfal állta az ellenzéki politikusok útját.

A 444.hu tudósítása szerint a politikusok a főbejáratához akarták rögzíteni a Hét pont Magyarország megújításáért című plakátot, a rendőrök ezt testükkel akadályozták, végül a falra sikerült kiragasztani. A követelések között volt a sajtószabadság visszaállítása, a különleges jogrend felszámolása, a szabad választás vagy a kormányzati körökből szervezett korrupció felszámolása.

Fotónk korábban készült, illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×