eur:
390.97
usd:
366.76
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: pixabay

Jó hír és figyelemfelhívás a Balatonról - fotó

A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. a honlapján adta hírül az újabb haltelepítést.

Pénteken 310 kilogramm háromnyaras compót telepítettek a Balatonba, a Sajkodi-öbölben. A halakat ponyvás leengedéssel helyezték ki a tóba a halőrök segítségével.

A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. a napokban figyelmeztette a horgászokat: március 1-jétől országszerte életbe lépett a balin, a süllő, a kősüllő és a sügér fajlagos fogási tilalma (a csukáé pedig már február 1. óta tart). A Balatonnál azonban

nemcsak megtartani tilos ezeket a halfajokat, hanem rájuk horgászni is,

erről rendelkezik a Balatoni Horgászrend 32. pontja, mely szerint „Március 1. – április 30. közötti időben csalihalat, halszeletet, műcsalit, bármely horgászhelyen (parton, stégen, vízi járművön, vízben állva stb.) tartani, azzal horgászni, továbbá süllőt, balint, csukát, kősüllőt és sügért megtartani TILOS!”

Április 1-től pedig életbe lép a 33. pontban leírt, úgynevezett „csónakos tilalom”, amely szerint a pontosan meghatározott parti sávban szabad csak vízi járműből horgászni, és onnan is csak nappal, illetve csak békés halakra. Kivételt képez az említett pontban pontosan körülírt négy darab kíméleti terület, ahol kizárólag csak partról engedélyezett horgászni.

További részletek itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×