INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

kásler miklós

semmelweis ignác

díj

kitüntetés

müller cecília

Budapest, 2022. május 17.Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j6) a kitüntetekkel az egészségügyi díjak átadóünnepségén az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2022. május 17-én. Balról jobbra: Melegh Béla, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Orvosi Genetikai Intézet egyetemi tanára, Földes Krisztina gyermekorvos, Tóth Judit, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Onkológiai Klinika onkológusa, megbízott szakmai vezetője, Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója, Enk Zsuzsanna háziorvos, Fogl Magdolna, az Óbudai-Békásmegyer Háziorvosi Rendelő háziorvosa, Kásler Miklós, Müller Cecília országos tisztifőorvos, Bellyei Szabolcs, a Pécsi Tudományegyetem KK Onkoterápiás Intézet egyetemi tanára, Schaff Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Patológiai, Igazságügyi és Biztosítás Orvostani Intézetének professor emiratája, Jenei Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Kenézy Gyula Campus Orvoi Rehabilitáció és Fizikális Medici

Müller Cecíliát is kitüntette Kásler Miklós

Infostart / MTI

A példaképek fontosságáról beszélt az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, mielőtt egészségügyi elismeréseket adott át.

Kásler Miklós úgy fogalmazott: példaképeket kell választani az életben és a nyomdokaikban kell járni, ápolva a hagyatékukat. Kijelentette: a kitüntetéseknek mögöttes tartalmuk van, amit ha kultúrtörténetileg kell értelmezni, akkor vissza kell nyúlni az ókori filozófiáig, a sztoáig. Eszerint az embernek azzal kell foglalkoznia, aminek van értelme, és azzal nem, ami nem tartozik rá és nincs hozzá semmi köze - fogalmazott.

Jelezte, a díjazottak azzal foglalkoztak, amit érdemben voltak képesek művelni, és ez jelenik meg a klasszikus magyar orvoslás két óriásának élettörténetében: Semmelweis Ignácéban és Battyhány-Strattmann Lászlóéban.

Semmelweis Ignácról azt mondta: a legmagasabb tudományos igényességgel, rendkívüli megfigyelőképességgel, szorgalommal, valamint egy új módszer, a statisztika alkalmazásával olyan felfedezést tett, ami valóban emberek életének millióit mentette meg. Hangsúlyozta: Semmelweis megvívta a maga harcát abban a szellemiségben, ami a keresztényi gyógyítás alapelve. Ez az élet mindenek feletti tiszteletét, együttérzést, a segítségnyújtásra való képességet jelenti - fűzte hozzá a miniszter, megjegyezve, Semmelweis kitartott a tanításai mellett még a saját egészségének feláldozása árán is.

Kitért arra: Batthyány-Strattmann László azokon segített, akiken már senki más nem tudott.

Budapest, 2022. május 17.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere átadja a Semmelweis Ignác-díjat Müller Cecília országos tisztifőorvosnak az egészségügyi díjak átadóünnepségén az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2022. május 17-én.
MTI/Illyés Tibor
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere átadja a Semmelweis Ignác-díjat Müller Cecília országos tisztifőorvosnak az egészségügyi díjak átadóünnepségén az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2022. május 17-én. MTI/Illyés Tibor

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjat vehetett át Enk Zsuzsanna háziorvos, Földes Krisztina gyermekorvos, valamint Lőrincz Ádám, a Debreceni Egyetem traumatológusa.

Szakmai vagy közszolgálati munkájával a betegellátás vagy tudományos kutatás során az egészségügyi ellátás fejlesztésében elért kimagasló tevékenysége elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült Bellyei Szabolcs onkológus, Fogl Magdolna háziorvos, Jenei Zoltán, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, Melegh Béla, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, Tóth Judit, a Debreceni Egyetem onkológusa, valamint Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

Az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű munkája elismeréseként Semmelweis Ignác-díjat kapott Müller Cecília országos tisztifőorvos, Schaff Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Patológiai, Igazságügyi és Biztosítás Orvostani Intézetének professzor emeritája, továbbá Mándl József, a Semmelweis Egyetem professzor emeritusa, az Egészségügyi Tudományos Tanács elnöke.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018