eur:
392.82
usd:
367.81
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Burning candle and white calla on dark background with copy space. Sympathy card
Nyitókép: izzzy71/Getty Images

101 évesen elhunytak a legidősebb magyar egypetéjű ikrek

Csak 18 nap telt el a két idős nő halála között.

Életük 101. évében - egymást csak 18 nappal követve - Cegléden elhunytak az ország legidősebb egypetéjű ikrei – írja a KÖD jelenti Facebook-oldal.

Sebál Edit és Sebál Teréz (Ladányi Ferencné és Ladányi Jánosné) 1921. november 23-án Cegléden született hét hónapra. Apjuk a vasútnál volt fűtő, majd a malomban lett portás. A lányok is ott dolgoztak egy ideig és búzát forgattak, szellőztettek. Ahol megismerték leendő férjeiket a két Ladányi testvért, Ferencet és Jánost, akik azonban nem voltak ikrek. Az egyik esküvőt 1945 tavaszán, a másikat ősszel tartották.

Kertes házaik egymás mellett álltak, Teréz az Utasellátónál a restiben dolgozott, előbb csapos, majd gazdaasszony volt. Edit a főpostán lett portás. Együtt gondozták a kertet, együtt jártak a boltba, piacra és egymással állandóan megbeszélték a világ és az egyre népesebb család sorát. Még kilencven fölött is kora reggel egymást hívó telefonnal kezdték a napot.

A két kedves asszony nem kapott ordókat, okleveleket, mégis mérhetetlen gazdag volt az életük: négy gyermek, hét unoka és tizenegy dédunoka őrzi emléküket – áll a méltatásban.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Irán szombaton támadást intézett Izrael területe ellen, amely új szintre emelte a két ország között dúló konfliktust. A rakétacsapás nem okozott jelentős károkat zsidó állam számára, viszont Jeruzsálemben már eldönthették, hogy nem hagyják megtorlás nélkül az eseményeket. Egy ilyen lépés viszont könnyen kiterjedt háborúvá fajulhat, amely egy csomó országot magával ránthat a Közel-Keleten. Elemzésünkben azt nézzük meg, hogy melyik fél pontosan ki(k)re számíthat egy elharapódzó háború esetén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×