INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

budapest

városháza

értékesítés

ingatlan

Egy domborműves Budapest címer a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épületén az V. kerületi Bárczy István utcára néző oldalkapu felett. Az egykori Invalidus-ház, más néven Károly-kaszárnya monumentális barokk polgári épülete 1716 és 1727 között épült Anton Erhard Martinelli tervei alapján. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Magyar Nemzet: olasz szál a Városháza eladása ügyében

Infostart

A napilap értesülései szerint olasz befektetői köröknek is felajánlották a patinás épület megvásárlásának lehetőségét.

Az Anonymus-maszkos alak által közzétett hangfelvételek szerint a Városháza épületét vélhetően egy orosz befeketőnek szerették volna értékesíteni, de a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok, köztük számos e-mail, Viber-üzenet arról tanúskodik, hogy a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts Balázs mellett a mindenféle hivatalos pozíció nélkül tevékenykedő Berki Zsolt több, Magyarországon ismert üzleti kör felé is lépéseket tett a Városháza-projekttel és számos más budapesti ingatlannal összefüggésben.

A Mediaworks Hírcentrumának birtokában lévő levelezés szerint az értékesítés előtt álló ingatlanokról megszerzett tudnivalókat először Berki Zsolt juttatta el a testvérének, majd Berki József továbbította azoknak az ismerőseinek, akikről azt feltételezte, hogy kapcsolatba tudnak kerülni valódi nagyhalakkal. Így jutott el az ajánlat az olasz befektetői köröket képviselő Riccardo Salvatoréhoz.

Az olaszokhoz eljuttatott dokumentumokban két fővárosi ingatlanról esik szó. Az egyik maga a Városháza, a másik pedig a XI. kerületi Rimaszombati út 2–4. Az üzenetváltásokból az is kiderül, hogy Riccardo Salvatore tájékoztatása szerint a belvárosi ingatlan ára nyolcvanmilliárd forint, amelyből a már jól ismert városházi szleng szerint a „jutalék” kétmilliárd forint.

Az iratok szerint a levelek zöme idén októberi keltezésű, de az után, hogy az Index november 4-én arról számolt be, hogy eladnák a patinás épületet, november 18-án Riccardo Salvatore azt kérte a vele kapcsolatban lévő személyektől, hogy minden, a Városházával összefüggésben lévő üzenetet, dokumentumot töröljenek ki. „Minél előbb, annál jobb” – nyomatékosította.

A lap megpróbálta elérni Riccardo Salvatorét, ám nem sikerült kapcsolatba lépni az üzletemberrel

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018