eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j2) és Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2021. november 29-én. Mellettük Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j3).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Európai Bizottság alelnökével tárgyalt Orbán Viktor

Palkovics László is részt vett az egyeztetésen.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Maros Sefcovicot, az Európai Bizottság alelnökét, akivel aktuális európai és gazdasági ügyekről cseréltek eszmét - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A megbeszélésen - melyen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is - a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállításról, az európai ipar versenyképességéről, a magyarországi jármű- és akkumulátorgyártás további fejlesztési lehetőségeiről, valamint az e-mobilitás elterjesztéséről volt szó.

Az OECD-főtitkár is a Karmelitában járt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tárgyalt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közelmúltban kinevezett új főtitkárával, Mathias Cormannal - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan. A megbeszélésen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is, akinek a meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon a 38 fejlett államot tömörítő nemzetközi szervezet vezetője.

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzet hétfői számában úgy nyilatkozott: a főtitkár érkezése kiváló alkalom arra, hogy a magyar kormányzat kifejtse álláspontját az előttünk álló legfontosabb kérdésekben, egyúttal tájékozódjon a folyamatokról, a közeljövő gazdasági kihívásairól. Úgy vélte, a gazdasági újraindítás után az egyik legfontosabb kérdés a klímaváltozás ügye és az, hogy a világgazdaság miképpen térhet át a szén-dioxid-semleges működésre.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×