eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Lázár János/Facebook

Lázár János: mindenkinek jogában áll hülyének lenni, és az életét szabadon kockáztatni, de…

A kormánybiztos a járványhelyzet miatt online formában tartott értekezletet a tram-trainről szerda este, ami során az oltások is szóba kerültek.

Lázárt János egy oltásellenes nő kérdezte arról, hogyan tud tram-trainezni, amikor ő vegzálva van, utalva ezzel arra, hogy a fideszes képviselőt beoltották a vakcinával – idézi a 24.hu a szegeder.hu beszámolóját. A szóban forgó kommentelő szerint nincs is pandémia, az oltással csak nyomorékká teszik az embereket, a vakcina támogatóit pedig egyenesen „aljas beteg állatoknak” nevezte.

A kormánybiztos reagálandó úgy fogalmazott: „Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és mindenkinek jogában áll meghalni.”

Ugyanakkor hozzátette: most a társadalom egészségét is kockáztatja, aki nem tartja magát a járványügyi javaslatokhoz.

„Az a kérdés, hogy mások életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a Covidot azzal, hogy ha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túllegyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük” – fejtette ki a politikus.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×