eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
MXa típusú motorkocsi halad Gödöllő belterületén 2016. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Balázs elárulta, mikorra készülhet el a gödöllői HÉV és a metró összekötése

A Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlésben azt mondta, van esély arra, hogy a következő uniós ciklusban befejeződjön a fejlesztés.

Az Országgyűlésben a fideszes Szatmáry Kristóf arról beszélt napirend előtt, hogy a XVI. kerületiek és a zuglóiak számára az egyik legfontosabb fejlesztés a gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötése, mert ez a lépés radikálisan növelné a közösségi közlekedés kapacitásait. A jelenlegi fővárosi vezetés nem folytatta az előző városvezetés által tett előkészületeket – bírált, hozzátéve, a kormány most újra forrást biztosított a HÉV és a metró összekötésére.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt felelte, hogy a kormány, ahogy az elmúlt években, úgy a következő évtizedben is nagyon sok, a tömegközlekedést modernizáló fejlesztés elindítását tervezi Budapesten.

A kabinet 4,6 milliárd forintot biztosít a képviselő által említett beruházás előkészítésére, van esély rá, hogy a kivitelezés a következő uniós ciklusban lezáruljon – közölte. Amikor a projekt véget ér, akkor Gödöllőről 25 perc alatt el lehet majd jutni a Deák térre – emelte ki az államtitkár.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója korábban arról beszélt az InfoRádióban, hogy ha a tervek időben elkészülnek, akár már 2023-ban elkezdődhet a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a projektben a két vonal összekapcsolása kapja a legnagyobb figyelmet, pedig a gödöllői HÉV felújítása anyagi és műszaki szempontból is nagyobb falat.

Orbán Balázs parlamenti szavai szerint tehát van remény arra, hogy a fejlesztés 2029-ig befejeződjön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×