eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Az elkészült felsővezeték Polgárdi és Füle között a Szabadbattyán-Balatonfüred vasútvonalon 2020. május 8-án. Szabadbattyán és Balatonfüred között zajlik az észak-balatoni vasútvonal villamosítása, az 55 kilométeres szakaszon 2021 áprilisától válthatják föl a dízelvonatokat az elektromos szerelvények.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy újdonsággal kezdődhet a nyári szezon a Balatonnál

Az északi partra vonatozókat érinti a fejlesztés.

A felsővezeték-hálózat jelentős része már elkészült a Balaton északi partján, és a beruházó célja, hogy az idei nyári menetrend már a villamos üzemmel indulhasson el, és az utazóközönség használatba vehesse az átépített vasútállomásokat Polgárdiban, Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és Alsóörsön.

A jelenlegi vágányzár 2021. május 30-ig tart, a tavaly őszi leállást követően ekkor fog megindulni ismételten a vasúti forgalom, egyelőre a megszokott dízeles vontatással. Az érintett 55 kilométeren, a Szabadbattyán-Balatonfüred közötti pályán már megtörtént a vasúti pálya fenntartási vágányszabályozása is - írta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közlése alapján a Magyar Építők.

Jelenleg Balatonkenesén és Alsóörsön zajlanak nagyobb volumenű munkálatok, melynek részeként a már lefektetett vágányok szabályozása történik, ami után a sínek a végleges helyükre kerülnek. Ezzel párhuzamosan folyamatban van az új, akadálymentes peronok burkolása, illetve az esőbeállók és egyéb peronbútorok kivitelezése is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×