eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin
Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Zacher Gábor: nem állhat elő, hogy ne bírja az egészségügy

Az elhízás miatt okoz a toxikológus szerint ekkora gondot a koronavírus. Üzen azoknak is, akik szerint lefizették őt, ezért változott meg a véleménye.

Korábbi véleményét megváltoztatva mindenkit gondolkodás nélküli oltakozásra buzdít Zacher Gábor toxikológus. A Mandinernek adott interjújában leszögezte, helyesnek tartja a keleti irányú oltásbeszerzést.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház intenzív osztályán és az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó orvos az elharapózott vírusmutáns miatt változtatta meg álláspontját, mint fogalmaz, "minden jobb, mint a betegség".

"A mérleg egyik serpenyőjében ott a nagyon durva tünetekkel járó Covid-19 fertőzés, aminek következtében nagyon sokan meghalnak, és rengetegen kerülnek gépi lélegeztetésre, míg a másik serpenyőben pedig ott a Magyarországon használatban lévő ötféle vakcina" - magyarázta.

A korábban kritizált kínai oltóanyagról azt mondja, nem tudni, mennyire hatékony, de

"minden jobb, mint a nulla százalék, az elhúzódó betegség, a posztcovid-szindróma vagy a halál”.

Egyébként az őt bérencnek nevezők felé azt üzeni, normális helyen tisztelik azt, aki meg tudja változtatni álláspontját: "az senkiben fel nem merül, hogy a tudomány előrehaladtával egyre több információnk van".

A veszélyeztetettségre egy hasonlatot hozott:

"Ha ugyanakkora erővel ütnek meg egy korának megfelelő, átlagos, általános állapotban lévő 80 és egy 40 éves embert, akkor valószínűleg a 80 éves felborul, míg a 40 évesnek valószínűleg nem lesz olyan komoly baja, csak itt-ott fájlalja. Ám ha kétszer akkora erejű az ütés, akkor a 80 éves belepusztul, de a 40 éves is jelentősen meg fog rogyni."

Szerinte "a magyarok jelentős része elhízott", márpedig a koronavírus legkomolyabb rizikófaktora éppen az elhízás.

Úgy látja, nem állhat elő, hogy ne bírja az egészségügy ez ellen a "sz.r" vírus ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×