INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

energiafelhasználás

koronavírus-járvány

home office

A rezsin is nyomot hagytak a lezárások

A rezsin is nyomot hagytak a lezárások

Infostart

Jelentős részben a home office miatt megnőtt tavaly a háztartások energiafogyasztása, egyúttal csökkent a nem lakossági felhasználás.

A lakossági áram- és földgázfogyasztás is nőtt tavaly, aminek egyik oka feltehetőleg a home office-ra történő átállás volt – tudta meg a növekedés.hu a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH). Azt írják, a tavaszi lezárások és leállás egyértelműen tükröződik a nem lakossági villamosenergia adatokon is: a kereslet közel 15 százalékkal esett vissza, őszre azonban sokat javult a helyzet ebben a szegmensben, derül ki az Energiahivatal adataiból.

Sok átalánydíjas kapja meg mostanában a számláját, magasabb díjakra számíthatnak a megszokottnál, a havi elszámolásban lévők már korábban megtapasztalhatták, hogy nagyobb lett a villany-, illetve földgázszámlájuk.

A lakosság földgázfogyasztása 7 százalékkal emelkedett, tudta meg a lap a MEKH-től. A hivatal szerint nem csak a home office-ok járvány alatti nagyobb elterjedése okozhatta a növekedést, hanem az is, hogy az új lakások átadásával nőtt a gázfűtéses otthonok száma, és hogy emelkedett a tűzifa ára.

A nem lakossági földgázfogyasztás 3,8 százalékkal emelkedett tavaly. A lakossági villamosenergia-kereslet 4 százalékkal nőtt tavaly az előző évihez képest. A gázkereslethez hasonlóan itt is az őszi, home office-os időszakban emelkedett a leginkább a lakossági fogyasztás. Viszont a nem lakossági villamosenergia-kereslet 3,7 százalékkal csökkent, a tavaszi lezárás idején volt a legnagyobb a visszaesés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018