eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Összefogtak egy állatkínzó ellen a péceliek

Méreggel, gyufával és csavarral „töltött” kolbásszal öl az ismeretlen.

Több kutya elpusztulásáról is beszámolt a Blikk, azt írva: a helyiek összefogtak és közösen figyelik a környéket. Vannak, akik kamerákat akarnak felszerelni a házaik udvarára, mások kenneleket építenek a kutyáknak a hátsó kertben.

Az egyik megszólaló arról beszélt, hogy az elkövető a szembe szomszédjához csütörtökön, fényes nappal dobta be a kolbászba rejtett csavart, de a szomszédunk még időben észrevette, így a nagy testű kutyája nem ette meg a húst. Az ő tacskójuk viszont elpusztult, miután feltehetően hasonlóan bejuttatott mérget evett. "Egyre rosszabbul lett, kihűlt, alig tudott megmozdulni, a teste rángatózott, mintha epilepsziás rohama lenne. Azonnal hívtuk az állatorvost, akinek egyértelmű volt a tünetek alapján, hogy idegméreg jutott Picur szervezetébe" - mondta az elkeseredett tulajdonos.

Ő is tagja annak a péceli csapatnak, akik összefogtak annak érdekében, hogy előkerítsék az elkövetőt. "Kamerákat szeretnénk felszerelni, valaki hátsó kenneleket kezdett el építeni, bár ez hosszú távon a kutyák szempontjából nem túl jó megoldás. Emellett éjjel-nappal figyeljük a környéket" - mondta.

Plakátokat helyeztek ki, hogy azok is értesülhessenek a történtekről, akik nincsenek fent a közösségi oldalakon Van, aki bár kertes házban lakik, hűséges társát az esetek miatt most inkább a házban tartja.

A lap kereste az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitányságot, de egyelőre nem kaptak választ.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×