eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Csúcskategóriájú, mesterséges intelligenciával felszerelt MR-készülék működését mutatják be a berendezés átadásán a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján 2019. június 19-én. A Siemens MAGNETOM Aera MR-berendezésnél a legmodernebb technika felgyorsítja az adatgyűjtést, emiatt a mérések és az egész vizsgálati idő rövidül, továbbá lehetővé válik olyan ritmuszavaros betegek vizsgálata is, akiknél erre eddig nem volt lehetőség.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Top 100-ban a Semmelweis Egyetem

A kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer kategóriában a 87. legjobb egyetemként rangsorolták a világon.

Jelentősen javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem a US News Best Global Universities 2021-es világrangsorában. A legjobb helyezést idén is a kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer szakterületi rangsorban érték el, amelyen tavalyhoz képest huszonöt helyet előrelépve már a világ 87. legjobb felsőoktatási intézményének számítanak. A gazdaság-újraindítási akciótervben a hazai egyetemek fejlesztésére szánt több mint 1500 milliárd forint újabb lendületet ad az élmezőnyhöz való felzárkózáshoz – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A US News Best Global Universities világrangsor 80 ország közel 1500 intézményének teljesítményét méri össze döntő részben objektíven mérhető mutatók alapján.

A Semmelweis Egyetem (SE) nyolc szakterületi listán szerepel, helyezései a 87. és a 345. között mozognak.

(A világ összes egyetemének rangsorában 672., Európában 285., egyaránt holtversenyben, idehaza az ELTE mögött a debreceni egyetemmel azonos pontszámmal második.) A kardiológiai területen leginkább a nemzetközi együttműködések és idézettség húzzák fel az intézmény teljesítményét.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: „A magyar orvos- és egészségtudományi felsőoktatás az elmúlt években egyre jobban teljesít, egyre versenyképesebb diplomát ad, hazai és nemzetközi elismertsége folyamatosan nő. A koronavírus okozta világjárvány idején mindenhol felértékelődik az orvosi egyetemek szerepe, közreműködésük nélkülözhetetlen a betegek kezelésében, a lehetséges gyógymódok, terápiák kutatás-fejlesztésében. A magyar intézmények ebben a nehéz időszakban egészségügyi és innovációs területen is jól vizsgáznak, különösen igaz ez a Semmelweis Egyetemre, ebben vitathatatlan érdemei vannak Merkely Béla rektornak. A kormány azon dolgozik, hogy az évtized végére több hazai egyetem is állandó helyet vívjon ki magának Európa és a világ legjobbjai között.”

Az orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézmények az egészségügy szakmai utánpótlásán túl a fekvőbeteg szakellátás negyedéért felelnek, jelentős bázisai a nemzetközi szinten kiemelkedő hazai szakirányú kutatásnak is. A magyar egyetemek oktatási színvonalának növelésével, minőségi infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat. A történelmi léptékű fejlesztési programnak köszönhetően világszínvonalú képzések egyre bővülő választéka válik elérhetővé a magyar fiatalok számára idehaza is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×