eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Nébih

Erős idegzetűeknek: gyomorforgató látvány fogadta a hatóságokat – videó

Rendkívül súlyos technológiai-higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Fejér megyei vágóhíd és darabolóüzem ellenőrzése során. Az üzemben tapasztalt áldatlan állapotok miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a létesítmény tevékenységét, valamint csaknem két tonna jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszer tételt vont ki a forgalomból.

Többek között megdöbbentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei január végén egy Fejér megyei húsüzemben tartott helyszíni ellenőrzés során.

A vágóhídi melléktermékeket (csontok, zsigerek, koponyák, bőrök, lábvégek) az udvaron egy féltető alatt nyitott ládákban és a padozaton tárolták. Az engedélyezett üzem udvarára egy korábbi csőtörés során a szennyvíz is kijutott és ott felhalmozódott. Megdöbbentő módon az udvar hátsó részén a szabadban három, levágásra szánt szarvasmarha feküdt elhulláshoz közeli állapotban. Az állatok felállni sem tudtak, egyikük hátsó lábán kötelek voltak.

Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a vágóhíd takarítatlan, rendkívüli mértékben szennyezett.

A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt

jelentős mennyiségben. A falakat, berendezési tárgyakat kosz borította. A dobogón és az egyik kézmosóban is belsőség volt. A helyiségben található – rendkívül szennyezett – eszközfertőtlenítők egyike sem működött és az eszközöket (kések, testhasító fűrész) szintén vér és egyéb maradványok borították.

A csomagolóanyag-raktárban rendkívül erős rágcsáló vizeletszag érződött, a csomagolóanyag és padozat rágcsálóürülékkel szennyeződött. A ládamosó helyiségben szintén rágcsáló nyomai (ürülék és rágásnyomok) voltak, továbbá a helyiségben található kétmedencés mosogató nem volt a csatornába bekötve, szennyvize a padozatra folyt.

A Nébih a súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét. A helyszínen fellelt 1940 kg nem nyomon követhető, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszernek pedig haladéktalanul elrendelte a forgalomból történő kivonását, valamint forgalomba hozatalát megtiltotta.

Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat.

A vállalkozások adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×