INFORÁDIÓ
2021. február 26. péntek
Edina

olaf

csalás

fővárosi törvényszék

Az OLAF jelezte a több százmilliós csalást, eljárás indult, a vádlottak tagadnak

Az OLAF jelezte a több százmilliós csalást, eljárás indult, a vádlottak tagadnak

Infostart / MTI

Az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) ajánlására indult, több százmilliós költségvetési csalás ügyében tartott előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszék – tájékoztatott a bíróság sajtóosztálya közleményben.

Az ügyészség szerint az ügy másodrendű vádlottja családjához köthető két, alumínium öntvények gépi megmunkálásával foglalkozó cég a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében gépbeszerzésekhez vissza nem térítendő támogatásokra pályázott. Öt alkalommal a szokásos piaci árat meghaladó összegért szerzett be gépeket oly módon, hogy a vissza nem térítendő támogatás igénybevételéhez az elsőrendű vádlott által vezetett cégtől megemelt vételárat tartalmazó árajánlatot kért és kapott.

Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt emelt vádat. A másodrendű vádlott cselekményével okozott több mint 272 millió forintos kárból végrehajtás útján mintegy 70 millió forint megtérült.

A büntetőügyben az előkészítő ülésen a vádlottak tagadták bűnösségüket, tárgyaláshoz való jogukról nem mondtak le, ezért a törvényszék áprilisban tárgyaláson bizonyítással folytatja a büntetőpert.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018