INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

orbán viktor

koszorúzás

emléknap

ritter imre

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) Ritter Imrével, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjével (j) közösen megkoszorúzta a magyarországi németek elhurcolásának emléktábláját a budaörsi vasútállomáson 2021. január 19-én, az elűzetés 75. évfordulóján. A magyar Országgyűlés döntése értelmében 2013 óta január 19-e a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja, amely hivatalos állami megemlékezésnek számít. A kitelepítés 1946. január 19-én kezdődött, az első vonat Budaörsről indult.

Budaörsön koszorúzott Orbán Viktor

Infostart / MTI

Orbán Viktor miniszterelnök Ritter Imrével, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjével közösen megkoszorúzta a magyarországi németek elhurcolásának emléktábláját a budaörsi vasútállomáson – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kedd reggeli koszorúzásról Orbán Viktor a közösségi oldalán is megemlékezett, és ezt írta bejegyzése alá: "A magyarországi németek elűzetésének 75. évfordulója. Kegyelet az áldozatoknak. Méltó emlékezet a szenvedőknek".

A magyar Országgyűlés döntése értelmében 2013 óta január 19-e a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja, amely hivatalos állami megemlékezésnek számít.

Budaörs, 2021. január 19.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Ritter Imrével, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjével (b) közösen megkoszorúzta a magyarországi németek elhurcolásának emléktábláját a budaörsi vasútállomáson 2021. január 19-én, az elűzetés 75. évfordulóján. A magyar Országgyűlés döntése értelmében 2013 óta január 19-e a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja, amely hivatalos állami megemlékezésnek számít. A kitelepítés 1946. január 19-én kezdődött, az első vonat Budaörsről indult.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Ritter Imrével, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjével (b) közösen megkoszorúzta a magyarországi németek elhurcolásának emléktábláját a budaörsi vasútállomáson MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kitelepítés 1946. január 19-én kezdődött, az első vonat Budaörsről indult.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A címlapról ajánljuk

Nem minden szám romlik

Valamivel 4000 fölött a vasárnap talált koronavírusosok, de 15 ezer fölött a halottak száma....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018