eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

A dietetikus tippeket ad: így ne hízzunk el az ünnepek alatt!

Odafigyeléssel és tudatossággal könnyen elkerülhető, hogy az ünnepek alatt elhízzunk - Kiss-Tóth Bernadett dietetikus szerint.

Az ember alapvető tulajdonsága, hogy ha otthon van, jártában-keltében hajlamos bekapni egy-két falatot, ezért Kiss-Tóth Bernadett dietetikus azt javasolja, az étkezéseknek a hosszú-hosszú otthon töltött idő folyamán teremstünk alkalmakat, költsük el a reggelit, az ebédet és a vacsorát, és ekkor együnk.

"Kettő kis étkezés, egy tízórai és egy uzsonna belefér. Jó tipp vagy praktika lehet, hogy az étkezőasztalon ne helyezzünk el süteményt, édességet; ez kifejezetten a gyerekeknél fontos, akiknél most alakul ki a rutin" - figyelmeztetett az InfoRádióban a szakember, aki szerint

úgy együnk édességet, hogy azt megelőzi egy normális főétkezés, ne "váltsunk ki" étkezéseket nassolással.

Fellélegzés szokott lenni egy étkezés utáni séta a párunkkal, családdal.

Apró praktikákkal lehet azon is segíteni, hogy a kalória vagy a zsírbevitel alacsonyabb legyen: a töltött káposztánál használhatunk zsírszegényebb húsrészeket.

Kiss-Tóth Bernadett szerint a legfőbb probléma mindazonáltal az adagnagyság; a szem többet kíván, mint a szervezet. De van megoldás!

"Egy húsételhez kínált köret fele legyen rizs, krumpli, tészta, nokedli vagy tarhonya, a másik fele zöldség, például párolt káposzta!"

Folyadékbevitel - mivel a szomjúságot sokszor érezzük a szakember szerint éhségnek:

egy felnőtt embernek napi 8 pohár innivalót kell bevinnie, ebből a 8 pohárból 2 ajánlott, hogy ne víz legyen.

"Vannak olyan praktikák, hogy a vizet feldobjuk gyümölcslével fele-fele arányban, vagy limonádét készítünk kevés cukorral vagy mézzel, gyümölcsökkel. A gyümölcsteából nélkülözhetjük is a cukrot, hisz annak anélkül is finom íze van" - mutatott rá a dietetikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×