eur:
393.56
usd:
368.24
bux:
66117.87
2024. április 24. szerda György

Rendhagyó formában startolt az idei Adni öröm! akció

A személyes találkozások mellőzésével szervezte meg december 16-án kezdődött és december 21-én záruló karácsonyi gyűjtését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely idén tartós élelmiszerek helyett adománykártyák vásárlására kéri támogatóit.

Az Adni öröm! akció ezúttal találkozások nélkül zajlik, a kiválasztott üzletekben idén nem jelenik meg személyesen a szeretetszolgálat háromezer önkéntese, és a pénztárak mögött sem lesznek felállítva az adományokat fogadó pontok. Az idei gyűjtésben résztvevő üzletekben kartonpapír figurák emlékeztetik a vásárlókat a karácsonyi gyűjtésre, az áruházak hangszóróiban pedig Csuja Imre színművész tolmácsolásában félóránként hallható a Máltai Szeretetszolgálat felhívása. A gyűjtőakció a SPAR-csoport 105 üzletében kezdődött 16-án reggel, az üzletek listája a www.adniorom.hu oldalon megtalálható.

Az 1997 óta minden évben megrendezett Adni öröm! karácsonyi gyűjtést a személyes találkozásokra alapozta a szeretetszolgálat, melynek önkéntesei az üzletekbe érkező vásárlókat azzal szólították meg: lehetőség szerint vásároljanak tartós élelmiszert a rászoruló embereknek is. Aki eleget tett a kérésnek, a pénztárak után felállított máltai asztaloknál adhatta át adományát, jellemző módon lisztet, cukrot, konzervet, édességet. A gyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb akciója lett, az elmúlt évben háromezer önkéntes gyűjtött a SPAR-csoport 170 áruházában, hat napon át,

a vásárlók pedig több mint 320 tonna élelmiszert adományoztak.

2020-ban a járványhelyzetre tekintettel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat személyes találkozások nélkül valósítja meg karácsonyi gyűjtését. Az üzletekben az önkénteseket helyettesítő, életnagyságú kartonfigurák emlékeztetik a vásárlókat az Adni öröm! akcióra, ők pedig

liszt, cukor és olaj helyett lisztet, cukrot, olajat, vagy komplett élelmiszercsomagot szimbolizáló adománykártyákat vásárolhatnak.

Az élelmiszereket helyettesítő adománykártyák hét különböző címletben lesznek megtalálhatók az áruházakban, a legolcsóbb 99 forintba kerül, a legdrágább ára 4500 forint. A kártyákat az Adni öröm! feliratú tábláról vehetik el a vásárlók, illetve a tartós élelmiszerek polcainál is megtalálhatók lesznek.

A hat nap alatt megvásárolt adománykártyák ellenértékéből a Máltai Szeretetszolgálat vásárol tartós élelmiszert, amiből karácsonyi ajándékcsomagokat készít. Az Adni öröm! akció során ezúttal is rászoruló családokat, egyedül maradt időseket, fogyatékos emberek családjait, hajléktalan embereket támogat a Máltai Szeretetszolgálat – olvasható a sajtóközélmenyükben.

Az üzleteken kívül az adomanyozz.hu/program/adniorom oldalon is támogatható a gyűjtés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×