eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Magyar Turisztikai Ügynökség

Már nem lesz újabb társadalmi egyeztetés a Balaton partjáról

Online ülést tartott a Balatoni Fejlesztési Tanács, és több érdekes ügyben is tájékoztatást adott.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi, online ülésén ismét szóba került a vízparti rendezés társadalmi egyeztetése, és kiderült, jelenleg a tóparti önkormányzatokkal zajlik az egyeztetés, a munkának a felénél tartanak, utána kerül sor az állami szakigazgatási szervekkel történő egyeztetésre. Mivel a tervezet 2019 végén nyilvánosságot kapott széles körben, véleményezésre is lehetőség nyílt akkor, és jelentős változáson azóta nem esett át, egyelőre nem tereznek újabb társadalmi egyeztetési kört – írja a hirbalaton.hu.

Lesz újra főépítésze a Balaton-régiónak, csak a kinevezése a járvány miatt akadt el. Az egyre riasztóbb tóparti beépítések miatt is sürgetővé vált balatoni főépítész kinevezése, amelyre a törvényi felhatalmazás adott, többféle javaslat is született már, amelynek zajlik az egyeztetése.

A siófoki obszervatórium szoros szomszédságába tervezett ötszintes ház megépítésének megakadályozására mindent megtett a BFT, javasolta a cseretelek megoldást, a telektulajdonos kártalanítását, de az építési engedély kiadása, illetve a jogszabály-módosítások eredményeképpen jelenleg már több lehetőséget nem adnak a jelenlegi jogszabályok.

Egy közelmúltban elfogadott új jogszabály szerint társelnököt nevez ki a Miniszterelnökség a BFT élére. Bóka István, a BFT elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, a miniszter joga és kötelessége a társelnök delegálása. Arra a hírre reagálva, hogy kormánybiztost kap a Balaton-régió, közölte, a vízügyi kérdések kapcsán tervezik a kormánybiztosi rendszer bevezetését, vagyis nem területfejlesztési, nem turisztikai, illetve nem balatoni gazdaságfejlesztési területen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×