INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

gyógyszertár

hankó zoltán

magyar gyógyszerészi kamara

gyógyszerfogyasztás

A Gyógyszerészi Kamara által a gyógyszerszedés hatékonyságának javítására indított program sajtótájékoztatójának helyet adó budapesti Róna Patika 2019. szeptember 4-én.

Rekordot döntenek az idén a patikák

Infostart

Az első hullám idején kiugró gyógyszervásárlás az éves adatokon is meglátszik majd.

Az idén elérheti a 700 milliárd forintot is a hazai gyógyszertárak forgalma – mondta a Világgazdaságnak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) elnöke. Ez a tavalyihoz képest csupán néhány százalékos emelkedés annak ellenére, hogy a statisztikák szerint egyes hónapokban kiugró gyógyszerfogyasztás, akár 59 milliárd forintnyi is volt.

A vényköteles készítmények 2020-as patikaforgalma szeptemberig 416 milliárd forint volt. A 2019‑es adat még nem áll rendelkezésre, a 2018-as belföldi gyógyszertári forgalom 672,5 milliárd forintot, a 2017-es 671 milliárdot tett ki.

Hankó Zoltán beszélt arról is, hogy évente átlagosan 100-120 gyógyszertár esetében okoz problémát a generációváltás, a gyógyszerészek 62 százaléka 46 évesnél, 12 százaléka 62 évesnél idősebb. A gyógyszerészeknek a tulajdonszerzésnél a legnagyobb probléma a saját tőke hiánya, ezért kijelölték a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t, hogy új programjai révén a hazai patikák nagyobb hányada lehessen magyar gyógyszerészek tulajdonában. A Hiventures már tételesen egyeztetett a kamarával a patika-tőkealappal kapcsolatos eljárásrendről, és kijelölte azt a vezetőt, aki véglegesíti az eljárásrendet.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018