eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

A digitális felzárkózást segíti a JÓTETT Bank

Országos informatikai és okoseszköz adományozási programot indított a JÓTETT Bank a hátrányos helyzetű iskolák, pedagógusok, diákok számára, a Digitális Gyorsítósáv programban több mint kétezer eszköz kerül gyerekekhez és iskolákba karitatív szervezeteken keresztül - közölte a Magyar Bankszövetség.

A szervezet a novemberben meghirdetett JÓTETT Bank kezdeményezése keretében indította el a Digitális Gyorsítósáv programot. Karitatív szervezetek és szakmai támogató partnerek összefogásával indul az országos IT-eszköz adományozás, a csatlakozó hitelintézetek a már nem használt, de jól működő eszközök összegyűjtésén és átadásán kívül új berendezések vásárlásával is segítik a rászorulókat.

Szektorszintű összefogással kerülnek az IT-berendezések és okoseszközök december első hetétől január első hetéig folyamatosan a családokhoz, valamint az iskolákba - jelezte a közleményben Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke. Hozzátette: az adományozás fő célja, hogy a hátrányos helyzetű családokban egyszerűbbé váljon a digitális oktatáshoz történő csatlakozás, illetve a digitális tudástár elérése.

Az összefogásban 23 szervezet vesz részt, a bankszektor és a szakmai partnerek munkáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Humanitás Szociális Alapítvány segíti. A fertőtlenítés után kiszállított eszközökön az alap operációs rendszer mellett a Microsoft iskolaprogramjában rendelkezésre álló O365 keretrendszer is elérhető.

Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatt Magyarországon is jelentősen emelkedett a digitális banki szolgáltatások igénybevétele, olyan ügyfelek kezdtek online bankolni, akik korábban idegenkedtek ettől a szolgáltatástól. A bankszektor heti 12-15 százalékos növekedést tapasztalt a veszélyhelyzet időszakában az online, mobil csatornákra történő új bejelentkezések számában.

Az áttérés a digitális csatornákra tartósnak látszik, az adatok szerint azok az ügyfelek, akik egyszer kipróbálták valamelyik digitális csatornát, 75 százalékban továbbra is aktív használók maradnak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×