INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

alapellátás

házi gyermekorvosok egyesülete

havasi katalin

Nagy Éva gyermekorvos HPV elleni védőoltást adnak be egy lánynak a szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában 2013. február 11-én. A szolnoki önkormányzat 2008-ban indította el komplex méhnyakrák-megelőző programját, amelyet a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás biztosításáról szóló önkormányzati rendeletében rögzített. A tárgyévben 13. életévüket betöltött, vagy betöltő leánygyermekek alanyi jogon, szülői hozzájárulás alapján részesülhetnek térítésmentesen a védőoltásban.

Ismertette céljait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete új elnöke

A gyermek-alapellátás megerősítését, a házi gyermekorvosok szakmai és anyagi megbecsülésének növelését, valamint az utánpótlás biztosítását tartja legfontosabb feladatainak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke.

„A célom, hogy egy megerősödött gyermek-alapellátás működjön Magyarországon, ahol a benne dolgozó kollégák jól érezhetik magukat, és egzisztenciálisan és szakmailag megerősödve, megfelelően felszerelt rendelőkben dolgozhatnak” – foglalta össze röviden az InfoRádiónak a terveit a Házi Gyermekorvosok Egyesületének új elnöke, aki szerint a pluszfeladatok ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező segítőkre és alkalmas infrastruktúrára van szükségük a házi gyermekorvosoknak.

„Meggyőződésem szerint legalább ugyanazt a bérszínvonalat szükséges biztosítani, mint ami a fekvőbeteg-, járóbeteg-szakellátásban történik, amennyit ott kapnak a kollégák – tette hozzá Havasi Katalin. – A praxisközösségekben szerzett elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az olyan szakemberek bevonásával, akik betegségmegelőzésben, prevencióban, vagy akár a hiányzó készségek fejlesztésében kompetensek, csökkenthető az orvosok munkája – a nem orvosi ügyeket át lehet adni – lehetővé téve számukra, hogy valóban szakmai feladatokat végezzenek, vagyis, hogy

a jelenleginél több gyermekellátás legyen biztosítva megfelelő szakorvossal”

– magyarázta.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint erős az együttműködés a gyermekgyógyász szakmában: „Mind a civil szerveződések terén, mind a reguláris, államilag szervezett tanácsadó testületek prominensei között egy olyan szoros együttműködés van kialakulóban, illetve alakult ki, olyan komoly szakmai anyagokat készítettünk együtt, ami a meggyőződésem szerint a törvény- és rendeletalkotó munkát is segíti.” Havasi Katalin szerint ezért fontos egy olyan kapcsolatrendszer kiépítése, amely elősegíti, hogy

a gyermekorvosok első kézből tudjanak javaslatokat tenni a politikai döntéshozóknak.

Nyitókép: Mészáros János

Kapcsolódó hang

Kiterítette a kártyáit a Házi Gyermekorvosok Egyesületének új elnöke
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018