eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: facebook

Szijjártó Péter újabb fontos szállítmány érkezését jelentette be

Egymillió darab tabletta jött Japánból, koronavírusos betegeket tudnak vele hatékonyan kezelni.

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egész Európa küzd a világjárvánnyal, Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg, és egyre több embert kezelnek kórházban.

Azok a betegek, akiknek már tüneteik vannak, jó, ha szednek olyan favipiravir hatóanyagú gyógyszert, amellyel megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik - emelte ki.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×